Obrenovac, 02.10.2022

MARINIKA ZA PREDSEDNIKA


Izvor: nova.rs/Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 12.08.2020.
Formirana Udružena opozicija Srbije: Cilj smena režima

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs


Udružena opozicija Srbije (UOS) formirana je potpisom na sporazum ogranizacija koje su i do sad sarađivale u okviru Saveza za Srbiju, kao i neformalne organizacije Srpska opozicija, s ciljem da se, kako je rečeno, "smeni nestručni, bahati, korumpirani, od naroda odrođeni režim zasnovan na samovolji jednog čoveka".

“U borbi za demokratsko društvo borićemo se svim raspoloživim sredstvima nenasilne političke borbe, koja uključuje i sve oblike građanske neposlušnosti”, rekao je predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, predstavljajući ciljeve i članice UO, na konferenciji za novnare tokom koje su se predstavili predstavnici svih članica.

Sporazum su potpisali Građanska platforma, Demokratska stranka, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Državotvorni pokret Srbije, Narodna stranka, Narodni pokret Srba sa KiM, Pokret za preokret, Pokret slobodna Srbija, Udruženi sindikati Srbije Sloga, Stranka Slobode i pravde, Šumadijska regija, Đorđe Vukadinović, a, kako je rečeno, UOS je otvorena i za druge koji dele isti cilj.

“Pokret Dveri nije pristupio UOS, mada ispunjava sve uslove da bude u njoj, ali ćemo sarađivati međusobno”, naveo je Veselinović.

On je rekao i da su u UOS oni koji nikad nisu saradjivali sa režimom Aleksandra Vučića, ispoštovali su Sporazum sa narodom i nisu izašli na “lažne izbore”.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da je neophodan širok front jer danas u Srbiji, gde “režim sprovodi moderni fašizam”, ni jedna organizacija pojedinačno nije u stanju da mu nanese ozbiljniji udarac i zato je SzS prerastao u širu organizaciju.

Kako je neveo, veruje da će se “UOS izboriti za fer i poštene izbore, da ćemo na tim izborima moći da učestvujemo i verujem da ćemo stati iza jednog kandidata na predsedničkim izborima”.

“Nisam siguran da će ovaj režim u ovom stanju i na vlasti dočekati datum predsedničkih izbora”, rekao je Đilas.

“Nemam nikakve sumnje da ćemo imati zajedničkog kandidata i da ćemo na budućim izborima, kad god se oni dogode, učestvovati zajedno jer samo zajedno možemo imati snage da pobedimo ovaj režim”, rekao je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac je izjavio da je SZS “učinio mnogo i postavio dobar temelj za ono što nam sledi – da se najzad izborimo za prvi korak u promeni Srbije, a to su slobodni i pošteni izbori”.

“SZS je podrazumevao neku vrstu federalne strukture, a UOS se može nazvati, uslovno rečeno, konfederalnom strukturom koja omogućava širi manevarski prostor da pridobijemo podršku gradjana. Ovo je pre svega okrenuto gradjanima, ka tome da nezadovoljstvo koje postoji u Srbiji, a većinsko je, artikulišemo na najprihvatljiviji način velikom broju gradjana – od desnice do levice”, rekao je Lutovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE