Obrenovac, 15.02.2019

Sindikat GSP prišao pokretu Saše Jankovića


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 01.02.2018.
Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio da je zaštita prava radinika temelj svake države i da je to navedeno u statutu pokreta

Foto:Logo
Janković je na konferenciji za novinare povodom kolektivnog učlanjenja sindikata Gradskog saobraćajnog preduzeća Pravda GSP u PSG koji će podržati kandidata za gradonačelnika Dragana Đilasa, ocenio kao neprihvatljive izjave ministara da ne mogu da štite prava radnika u privatnim firmama.

"Podjednaku zaštitu prava radnici moraju da imaju u društvenim, privatnim i državnim firmama", rekao je Janković i dodao da podržava Đilasa, jer je "svojim radom postigao konkretne rezulate".

Janković je naveo da se nada da će gradjani posle beogradskih izbora biti u prilici da vide kako se pružaju usluge i kako se podstiče a ne guši sindikat.

Prema njegovim rečima, PSG se zalaže da bračni parovi dobiju pravo na četvrti pokušaj besplatne veštačke oplodnje.

PSG će se zalagati za gradnju škola i obdaništa, borbu protiv vršnjačkog ali i svih drugih oblika nasilja, da se obezbedi besplatna pravna pomoć za penzionere u borbi da vrate oduzeti novac od penzija, rekao je Janković i dodao da će PSG, kada postane republička vlast, vratiti penzije na nivo iz 2014. godine.

Janković je rekao da će se PSG zalagati da Beograd postane grad kulture a ne kiča, da se korporacija (PKB) ne prodaje dok se ne izgrade institucije.

Na pitanje novinara, kako može da podržava Đilasa kada ga je optuživao za izbornu krađu, Janković je rekao da ne odgovora na tračeve.

Predsednik sindikata Pravda GSP Dragan Stojković rekao je da je saradnja tog sindikata sa PSG prirodna, jer se Janković borio za zaštitu prava gradjana, a sindikat za prava radnika.

"PSG neguje iste principe i vrednosti kao sindikat. Naš jedini cilj je zaštita prava radnika, a pridruživanje ne znači da nećemo zadržati svoju slobodu", rekao je Stojković.

Predsednik sindikalnog Odbora za saobraćaj Aleksandar Stevanović rekao je da sindikat sa PSG kao grupom hrabrih i odgovornih ljudi želi da popravi stanje u preduzeću.

"Vozači nam odlaze, najčešÄ‡e u Nemačku, i GSP će uskoro ostati bez vozača", rekao je Stevanović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE