Obrenovac, 20.10.2018

Pa┼íali─ç sa gra─Ĺanima svakog poslednjeg petka u mesecu


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 02.08.2017.
Za┼ítitnik gra─Ĺana Zoran Pa┼íali─ç razgovara─çe li─Źno s gra─Ĺanima i primati njihove pritu┼żbe na rad dr┼żavnih organa svakog poslednjeg petka u mesecu

Foto:Screenshot


´╗┐

Prvi takav šuret bi─çe organizovan 25. avgusta od 9.00 do 16.00 ─Źasova, najavljeno je u saopštenju.

Prijemna kancelarija zaštitnika gra─Ĺana prima─çe gra─Ĺane i pritu┼żbe gra─Ĺana kao i do sada, svakog radnog dana od 9.00 do 16.00 sati, navodi se u saopštenju.

Pašali─ç je 20. jula polo┼żio zakletvu pred Skupstinom Srbije ─Źime je stupio na du┼żnost. Za njegov izbor glasala su 142 poslanika, dok je protiv bilo 20 poslanika.

Bio je predsednik Prekršajnog apelacionog suda, a za ombudsmana su ga predlo┼żile sve stranke vladaju─çe koalicije. Opširnije o njemu - OVDE.

Demokratska stranka i Socijaldemokratska stranka za zaštitnika gra─Ĺana predlo┼żili su vršioca funkcije zaštitnika gra─Ĺana Miloša Jankovi─ça, Srpska radikalna stranka predlo┼żila je Ekatarinu Marinkovi─ç, a Dosta je bilo predsednika beogradskog odbora Vojina Bilji─ça.

Ina─Źe, novoizabrani zaštitnik gra─Ĺana Zoran Pašali─ç izjavio je u ponedeljak da je slu─Źaj Savamala "pravno i fakti─Źki" završen.

Ombudsman kao nezavisan organ štiti prava gra─Ĺana i kontroliše rad organa dr┼żavne uprave, organa nadle┼żnog za pravnu zaštitu imovinskih prava i interesa Srbije, kao i drugih organa i organizacija, preduze─ça i ustanova kojima su poverena javna ovlaš─çenja.

Zaštitnik gra─Ĺana se stara i o zaštiti i unapre─Ĺenju ljudskih i manjinskih sloboda i prava. Zaštitnik nije ovlaš─çen da kontroliše rad Skupštine Srbije, predsednika Republike, Vlade, Ustavnog suda, sudova i javnih tu┼żilaštava. Za zaštitinika gra─Ĺana dva puta je biran Saša Jankovi─ç. Prvi put na tu funkciju izabran je 2007. godine, a drugi put 4. avgusta 2012. godine.

Mandat zaštitnika traje pet godina i ista osoba mo┼że najviše dva puta uzastopno da bude birana na tu funkciju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE