Obrenovac, 20.10.2018

'Opozicija da izađe u jednoj koloni - Beograd je svet'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 02.10.2017.
Akademik Dušan Teodorović pozvao je opoziciju da na predstojećim beogradskim izborima nastupi u jednoj koloni

Foto:Thinkstock
Teodrović, koji je ranije napustio Pokret slobodnih građana, kaže za radio Slobodna Evropa da je njegov favorit na beogradskim izborima ujedinjena opozicija.

"Apelujem na sve političke stranke i pokrete koji će da izađu na beogradske izbore da stanu u jednu kolonu. Priča o više kolona je bolna priča zbog toga što elementarna matematika pokazuje da je jedna kolona stvar koja dobija beogradske izbore", rekao je Teodorović.

Navodi da ne zna ko su sve kandidati za gradonačelnika, ali da je njegov glas za ujedinjenu opoziciju, koja bi mogla da se zove "Beograd je svet" ili "Odbranimo Beograd".

"Možda lideri pojedinih političkih stranaka i pokreta neće da se slože sa ovim što ću sada reći. Ako se posmatra Dosta je bilo, Pokret slobodnih građani, Nova stranka i Demokratska stranka, radi se o neverovatnim programskim i ideološkim sličnostima. Može da se kaže da tu postoje velike razlike, ali su to, ipak, stranke i pokreti građanskog demokratskog društva", ocenio je Teodorović.

On je naglasio da je sada velika šansa da se ostave animoziteti iz prošlosti iza, da se ozbiljno sedne i da se uči iz primera iz 2000.

"Tada je Vojislav Koštunica pobedio Slobodana Miloševića. Siguran sam da tada nisu svi bili oduševljeni da baš Koštunica bude kandidat. Možda prvi Đinđić nije bio oduševljen, ali su smogli snage da se udruže i da dobiju te izbore".

Govoreći o pozivu na unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji, na koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao i SANU i SPC, Teodrović je rekao da ne bi voleo da u tome učestvuje SANU, jer veruje da će SANU, kao i SPC, biti samo statisti.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE