Obrenovac, 12.12.2018

Za Nikolićevu kancelariju iz budžeta 50 miliona


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 02.12.2017.
Kancelarija Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom, koju vodi Tomislav Nikolić, iz budžeta Srbije će naredne godine dobiti 50 miliona dinara

Foto:Tanjug/Tanja Valić
Za plate, dodatke i naknade zaposlenih u kancelariji na čijem je čelu bivši predsednik države opredeljeno je 22,5 miliona dinara, a za troškove osiguranja oko 13,2 miliona dinara.

Vlada Srbije je u maju ove godine donela odluku o formiranju Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, a prva sednica održana je krajem avgusta. Plan je bio da kancelarija Saveta zapošljava oko 30 ljudi.

Zadatak Saveta je da razmatra, usmerava i koordinira sprovođenje Sporazuma o strateškom partnerstvu između Srbije i Rusije, koordinira rad ministarstava, Mešovitog komiteta i drugih organa i stara se o sprovođenju zajedničkih projekata u oblasti nafte i gasa, naučno-tehničkoj i industrijsko-tehnološkoj saradnji i saradnji u oblasti obrazovanja i kulture.

Vlada je u avgustu iz budžetske rezerve za rad te kancelarije do kraja ove godine obezbedila 38,4 miliona dinara. Na plate zaposlenih u kancelariji, koja je servis Saveta, tada je izdvojeno 14,4 miliona dinara, a za troškove putovanja članova Saveta 8,13 miliona dinara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE