Obrenovac, 12.12.2018

'Gra─Ĺani Srbije uskra─çeni za osnovna ljudska prava'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 03.12.2017.
Gra─Ĺani Srbije imaju mnogo razloga da smatraju da su uskra─çeni za neka elementarna ljudska prava, bez obzira ┼íto formalno postoje organi i zakoni

Foto:Tanjug/Sava Radovanovi─ç


´╗┐

To je izjavio predsednik Pokreta slobodnih gra─Ĺana Saša Jankovi─ç.

"Najugro┼żenije ljudsko pravo u Srbiji je pravo na pristojan, normalan ┼żivot. Pravo na duševni mir i ┼żivot bez stresova", rekao je Jankovi─ç na konferenciji za novinare u Nišu.

On je kazao da je gra─Ĺanima Srbije uskra─çeno pravo na sigurnost da ne─çe biti ostavljeni "na cedilu" kao radnici, da ne─çe biti ostavljeni na milost i nemilost.

"Gra─Ĺanima je tako─Ĺe uska─çeno pravo da se zaposle i da znaju da kada ostare niko ne─çe mo─çi da im uzme ste─Źenu penziju", rekao je Jankovi─ç i dodao da u Srbiji puno toga mora da se uradi da bi se zaustavio negativan trend u pogledu poštovanja prava gra─Ĺana.

Jankovi─ç je dodao da da vladavina prava u Srbiji ima ozbiljne probleme, iako postoje postoje svi mehanizmi za njeno o─Źuvanje.

"Dr┼żavni organi mora─çe mnogo više i mnogo istrajnije da rade na obezbe─Ĺivanju jednakosti gra─Ĺana pred zakonom i obezbe─Ĺivanju efikasnosti rada dr┼żavnih organa", istakao je Jankovi─ç i dodao da je plan Pokreta slobodnih gra─Ĺana da do kraja godine oformi kancelariju u Nišu.

Naveo je da ozbiljan tim Pokreta slobodnih gra─Ĺana ve─ç radi na pronala┼żenju najkvalitetnijih ljudi, koji ─çe mo─çi u Nišu da poka┼żu ono što Pokret nastoji da uradi u celoj Srbiji.

Tim odabranih ljudi, dodao je Jankovi─ç, treba da bude garant toga da kada Pokret slobodnih gra─Ĺana do─Ĺe na vlast, da ─çe ljudi ko─Źno po─Źeti da ┼żive, a ne da pri─Źaju o ┼żivotu.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE