Obrenovac, 24.02.2019

'Nameravamo da oslobodimo Beograd od siromaštva'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 06.02.2018.
Prva s liste 'Da oslobodimo Beograd', Vesna Rakić - Vodinelić, istakla je da koalicija namerava da 'oslobodi Beograd od siromaštva' kroz veća socijalna davanja

Foto:Tanjug/Tanja Valić
Ona je navela i da se tu ne završava "socijalizacija života" u gradu.

"Sigurni smo da u budžetu ima dovoljno mesta i prostora da se povećaju izdaci za socijalna davanja, ali tu se ne završava posao socijalizacije života u gradu", rekla je ona na večeras održanoj trbini o socijalnoj zastiti..

Prema njenim rečima, ukoliko koalicija, na čijoj je ona listi, bude sudelovala u beogradskoj vlasti, plan je da se u kratkom vremenu više obdaništa obezbedi kroz kapacitete u zgradama u vlasništvu Grada, kao i da se povećaju kapaciteti za decu sa ulice i smeštaj odraslim licima.

Kandidatkinja za odbornicu Skupštine grada Beograda sa pomenute liste za beogradske izbore, Ljiljana Lučić, kaže da je Demokratska stranka od osnivanja i učestvovanja u vlasti "dala pečat" razvoju socijalne politike, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.

"Mi smo sistem reformisali i kao prioritete izdvojili - borbu protiv siromaštva i razvoj socijalnih usluga u socijalnoj zajednici. Sve ono što se danas dešava u Beogradu, sa manje ili više uspeha, na polju socijalne politike sprovela je DS. Odluku o proširenim uslugama socijalne zaštite u Beogradu, to smo još mi uradili, međutim, one ne žive danas u onom kapacitetu koji je potreban Beograđanima", ističe Lučić.

Iz tog razloga, ona smatra da treba povećati broj ljudi koji pomažu u kućama starijim licima i osobama sa invaliditetom, navodeći da je njihov broj u poslednje tri do četiri godine isti, negde oko 1200, a da su potrebe mnogo veće.

"Povećaćemo značajno broj geronto domaćica i ovu uslugu našim starijim sugrađanima, ali ćemo povećati i personalnu asistenciju osobama sa invaliditetom", rekla je Lučić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE