Obrenovac, 22.10.2018

Pašalić: Menjati zakon, veća nezavisnost za ombudsmana


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 06.08.2017.
Zaštitnik građana Zoran Pašalić, koji je pre dve nedelje stupio na tu funkciju ocenio je da je potrebno izmeniti zakon o instituciji na čijem se čelu nalazi

Foto:Screenshot
On je za izdanje "Politike" od nedelje rekao da sve promene u zakonu treba da idu u pravcu veće samostalnosti i nezavisnosti zaštitnika građana i u pravcu davanja većeg autoriteta zaštitniku građana, jer se, prema njegovim rečima, uglavnom, učinak ombudsmana bazira na njegovom autoritetu.

Na pitanje smatra li da su slučajevi Savamala i Parada ponosa dobro vođeni, rekao je da su za njega svi slučajevi u zaštitniku građana isti.

"Oni jesu medijski interesantni, najvećim delom je to ono što je targetovalo te slučajeve, ali kao što sam radio u sudu - bilo je i tu medijski interesantnih slučajeva, ali ih nisam izdvajao, nego su svi bili pođednako tretirani - tako će biti i ovde", rekao je Pašalić.

"Pratiću sve slučajeve pođednako, pa i te. A što se tiče samog slučaja, vrlo dobro znate da se tom problematikom bave nadležna tužilaštva i sudovi... U ovom trenutku zaštitnik građana nema ingerenciju nad sudovima, odnosno, ne može da kontroliše sudove i tužilaštvo. Možda će se to u budućem periodu izmeniti", kazao je Pašalić

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE