Obrenovac, 22.10.2018

Vučić: Što se svi plaše, tresu od straha da kažu istinu?


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 06.10.2017.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je izjave iz Hrvatske zbog podizanja spomenika majoru JNA Milanu Tepiću

Foto:Tanjug/Tanja Valić
On je istakao da problem predstavlja obeležje čoveku koji je dao svoj život za zakletvu vojsci, državi i zastavi, a nije problem pravosnažnom odlukom osuđeni terorista Miro Barišić.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara u Rumi rekao da su Tepić i vojnik Stojadin Mirković dali zakletvu jugoslovenskoj vojsci, zastavi a ne hrvatskom MUP-u, koji je tražio da se predaju.

"Jesu li to činjenice ili nisu, da li sam nešto slagao ili rekao istinu? Što se svi plaše, tresu od straha da izgovore istinu?" upitao je Vučić i dodao:

"Čovek koji je položio život za zakletvu i zastavu je problem, a nije problem pravposnažnom presudom osuđeni terorista kakav je Barišić i to ne od strane srpskog nego švedskog suda. A koliko ulica Mile Budaka imate? - Neću dalje" rekao je Vučić.

Novinare je interesovalo i da li će Srbija nekom deklaracijom ili drugim aktom odgovoriti na zakon o braniteljima koji je u proceduri u Saboru, na šta je predsednik Republike rekao da nećemo da donosimo nikakve zakone i akte zato što bismo "nekome terali kontru".

“Ponašaćemo se u skladu sa interesima Srbije i štitićemo ih na najbolji način“, poručio je Vučić.

Upitan je i kako gleda na pojavljivanje Veselina Šljivančanina neposredno pred svečanost otvaranja nove fabrike u Rumi, na šta je šef države rekao da ga je video ispred kapije.

"Slobodan je čovek, izdržao je svoju kaznu. Šta biste, da ga uhapsite, ubijete - je l vam se obraćao nešto, mešao u nešto, smetao, napadao...Šta biste da ga vežemo u okove, ubijemo...šta da uradimo?", kazao je Vučić.

Naveo je i da je Šljivančanin odslužio kaznu, da ne želi da ulazi u pravnu prirodu Tribunala, ali da je u "takvom tribunalu" odslužio ono što su odredili i zapitao "šta još očekujete da treba uradi i on i svi mi".

"Zato će Gotovina da bude predsednik ako nekome zatreba, ali je problem što će neko da stoji na pet kilometara od nekoga", istakao je Vučić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE