Obrenovac, 24.05.2019

Predsedništvo DJB podnelo ostavku,Radikali jok


Izvor: B92,Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 07.03.2018.
Svi ─Źlanovi predsedni┼ítva DJB danas podneli su ostavku, saop┼ítio je Pokret Dosta je bilo, ┼áe┼íelj: Samleveni smo, ne razmi┼íljam o ostavci

Foto:Printscreen,EPA/Koca Sulejmanovic


´╗┐

Ostavke su podneli predsednik Saša Radulovi─ç, zamenica predsednika Miroslava Milenovi─ç, potpredsednik Dušan Pavlovi─ç, potpredsednica Jasmina Nikoli─ç i potpredsednik Aleksandar Stevanovi─ç.

Ostavka je li─Źni ─Źin preuzimanja odgovornosti zbog lošeg rezultata na beogradskim izborima. U skladu sa Statutom DJB, novi unutarstrana─Źki izbori ─çe biti organizovani u roku od 60 dana, dodaje se u saopštenju DJB.

Ostavku su podneli i Vojin Bilji─ç, predsednik beogradskog odbora DJB i Dimitrije Majki─ç, generalni sekretar stranke.

Predsedništvo DJB se zahvaljuje svim ─Źlanovima DJB koji su neumorno radili na kampanji, kao i svim glasa─Źima koji su pod┼żali DJB na ovim izborima, isti─Źe se u saopštenju Pokreta.

DJB ne odustaje, zaklju─Źuje se u saopštenju tog pokreta.

Podsetimo, lista "Dosta je bilo i Dveri - Da ovi odu, a da se oni ne vrate" osvojila je 3,87 odsto glasova izašlih bira─Źa na lokalnim izborima u Beogradu.

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da je SRS teško pora┼żena na izborima za odbornike Skupštine Beograda.

On je istakao da ne o─Źajava i da nije i ne─çe razmišljati o podnošenju ostavke.

"Mi smo na izborima pora┼żeni, teško pora┼żeni, ali ne o─Źajavamo. Mi našu borbu nastavljamo. Samleveni smo u jednom mlinu, gde je jedan vodeni─Źni kamen bio (Aleksandar) Vu─Źi─ç, a drugi (Dragan) ─Éilas", kazao je Šešelj na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je rekao da razmišlja o politi─Źkoj odgovornosti, ali da o podnošenju ostavke nije i ne─çe razmišljati jer je "nedavno odlu─Źio da ┼żivi još najmanje 20 godina i da se do poslednjeg daha bavi politikom".

"Politika je moja sudbina. Ostajemo ─Źvrsti, stabilni, dostojanstveni, pa makar nijedan glas nikada na izborima ne dobili", kazao je Šešelj i dodao da se u SRS-u neprekidno pojavljuju nova lica, ali da ─çe neko mla─Ĺi mo─çi da preuzme njegovu funkciju tek kada doka┼że da je pametniji, sposobniji, iskusniji i odgovorniji.

On je kazao da SRS ne─çe promeniti ništa u svom programu i ideologiji, dodaju─çi da veruje da ─çe kolektivna narodna svest gra─Ĺana sazreti do te mere da na idu─çim parlamentrnim izborima pro─Ĺu mnogo bolje.

Šešelj je kazao da ─Źinjenica da su ameri─Źki i britanski ambasadori obilazili neka bira─Źka mesta na izborima za odbornike Skupštine Beograda "zla slutnja Srbiji i dramati─Źno upozorenje" da SAD i Velika Britanija spremaju "veliko zlo".

"Srpska vlada ne sme skrštenih ruku to da posmatra, nije dovoljno re─çi što je rekao (predsednik Srbije Aleksandar) Vu─Źi─ç: 'Posla─çemo mi posmatra─Źe na ameri─Źke i britanske izbore", kazao je Šešelj.

On je rekao da Vlada Srbije treba što pre da donese odluku o davanju diplomatskog statusa Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu i da isti takav centar otvori na teritoriji Vojovodine i u centralnoj Srbiji.

Prema njegovim re─Źima, Srbija hitno treba da se u─Źlani u Organizaciju Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), jer "Srbija ne sme sama, slaba i nezašti─çena da do─Źekuje veliki udar sa zapada" tokom kojeg ─çe biti "anga┼żovano neuporedivo više novca, organizacija i teroristi─Źkih akata nego u vreme 2000. u pripremi za 5. oktobar".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE