Obrenovac, 20.10.2018

Ružić: Birački spisak nikada nije bio uredniji


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 07.08.2017.
Jedinstveni birački spisak (JBS) nikada od 1990. godine nije bio uredniji i svakodnevno se ažurira, bilo po službenoj dužnosti, bilo po zahtevu građana

Foto:Printscreen
To je izjavio ministar države uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

"Moja prethodnica (Ana Brnabić) je otpočela sasvim jasnu i sistematičnu aktivnost u ažuriranju jedinstvenog biračkog spiska. Za vreme mog ministrovanja sve će biti dovedeno do perfekcije", rekao je Ružić za današnje Novosti.

Prema njegovim rečima, politizacija ove teme samo je neuspeli izgovor opozicije, "koja je postala hronični gubitnik izbora na svim nivoima".

Kada je reče o finansijama lokalnih samouprava, ministar kaže da nije sklon da situaciju sagledava kao katastrofalnu.

"Konsolidacija finansija na lokalnom nivou ne samo da je moguća, nego mora biti na vrhu prioriteta rada ove vlade. U godinama kada sprovodimo fiskalnu konsolidaciju, jačamo finansijsku disciplinu i konačno uvodimo red u sistemu javnih finansija, nismo u poziciji da tolerišemo bilo čiju neodgovornost", rekao je Ružić.

Kada se radi o partijskom zapošljavanju na lokalu, on kaže da poslednjih godina uvodimo red u sve pore društva i jačamo našu ekonomiju i siguran je da je moguće da "sve takve negativne trendove svedemo na što manju meru".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE