Obrenovac, 23.10.2018

Vučić: Ne palim se na priče o atentatu


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 07.09.2017.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio za 'Dnevni avaz' da se 'ne pali' na priče o atentatu, jer su to za njega 'gluposti i priče za malu decu'

Foto:Tanjug
Upitan da li su tačne informacije da su ljudi koji su imali plan da ubiju Mila Đukanovića planirali i njegovu likvidaciju, Vučić je kazao da su srpske službe "imale određene informacije i podelile su ih sa službama u regionu".

“Postupili smo vrlo profesionalno i mislim da su, zahvaljujući ozbiljnom i temeljnom radu naše službe, razrešeni određeni slučajevi. To je sve što mogu da kažem", rekao je Vučić u intervjuu za sarajevski Avaz uoči sutašnje posete BiH.

Na insistiranje novinara da kaže da li je tačno da je nakon Đukanovića on bio na redu za likvidaciju, Vučić je ponovio:

"Rekao sam sve što sam mogao..."

Dodao je da se, inače, 'ne pali' na te priče o atentatu.

"Za mene su to gluposti i priče za malu decu. Ali, to u ovoj zemlji nije ništa novo. Niti je počelo juče. Mi sedimo u Predsedništvu Srbije. Tu blizu su 1903. izvršili atentat na Aleksandra Obrenovića i Dragu Mašin. Bacali su ih nekih 100 metara odavde gde mi sedimo. Pa do Zorana Đinđića 2003.", podsetio je Vučić.

Predsednik je rekao da su Srbi hrabar i postojan narod, ali da, kako je rekao, nismo u stanju da poštujemo svoje pretke.

"Vidite to i po odnosu prema spomeniku knezu Mihailu. Omladina ovde kaže da će se naći - kod 'konja'". U Hrvatskoj to nećete čuti. Imaju i oni svoj spomenik. I mnogo je veći njihov nego naš konj, ali oni nikad neće reći da se nalaze kod konja, nego kod Bana", naveo je predsednik Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE