Obrenovac, 14.12.2018

Mali: Pokazao sam da sam dobar gradona─Źelnik


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 08.01.2018.
Gradona─Źelnik Beograda Sini┼ía Mali izjavio je da Srpska napredna stranka na beogradske izbore ne izlazi sa li─Źnostima, ve─ç sa rezultatima

Foto:Tanjug/Rade Preli─ç


´╗┐

On je istakao da je i dobronamernima i zlonamernima pokazao da je dobar gradona─Źelnik i da se bori da Beograd bude najlepše mesto za ┼żivot.

"Ja sam dao celog sebe kao gradona─Źelnik i to mi je jedino va┼żno, da je Beograd druga─Źiji posle ─Źetiri godine mog mandata", rekao je Mali u intervjuu za "Blic".

Mali ka┼że da je predsednik Aleksandar Vu─Źi─ç ispravno postupio kada je predlo┼żio da se u prvi plan istaknu velike i va┼żne stvari koje su ura─Ĺene za Beogra─Ĺane.

"Manje je va┼żno ko je prvi na listi, ve─ç šta je ura─Ĺeno u protekle ─Źetiri godine. Nisu va┼żna imena, va┼żni su rezultati i sve ono što je vidljivo i opipljivo. Samo se to vednuje", rekao je Mali za Blic.

Odgovaraju─çi na konstataciju "Blica" da mu je bivši gradona─Źelnik Beograda, Dragan Ðilas, mo┼żda i najozbiljniji konkurent na predstoje─çim izborima, Mali je poru─Źio da je Srbija demokratska zemlja u kojoj svi mogu da u─Źestvuju na izborima, "pa ─Źak i tajkuni Ðilas i Miškovi─ç".

"Oni jesu ozbiljni konkurentni SNS, jer imaju stotine miliona evra, svoje medije, mnogo saveznika u zemlji i inostranstvu. Vrlo je teško boriti se protiv tajkunskog novca. Uprkos svemu tome, predsednik Vu─Źi─ç dokazao je da je mogu─çe tajkunima oteti dr┼żavu i vratiti je narodu. Tajkuni danas više ne upravljaju Beogradom i Srbijom. Nadam se da Beogra─Ĺani ne─çe izabrati prošlost na štetu budu─çnosti, iako tajkuni preko svojih medija pokušavaju da ih ubede da su ve─ç pobedili", rekao je Mali.

Upitan o dobrim stvarima koje je Ðilas za vreme svog mandata uradio, Mali je rekao da mo┼że da nabroji "bezbroj dobrih stvari koje je Ðilas radio u Beogradu, ali za svoj d┼żep".

Kako ka┼że, Ðilas se ne vra─ça jer ima nešto novo da ponudi, ve─ç zato što mu je plen puna gradska kasa.

"Da li vi zaista mislite da bi se Ðilas vratio iz prošlosti da je gradska kasa prazna", upitao je Mali, dodaju─çi da Ðilas i Miškovi─ç i njihovi pratioci Aleksandar Šapi─ç, Saša Jankovi─ç i Vuk Jeremi─ç udru┼żenim snagama pokušavaju da Beograd vrate u prošlost, "u vreme stagnacije i bezna─Ĺa".

Smatra da su Šapi─ç, Ðilas i Miškovi─ç po─Ĺednako ozbiljni kadidati za gradona─Źelnika.

"Teško je boriti se protiv njihove finansijske mo─çi i medijske propagande, ali verujem da ne─çe uspeti da prevare Beogra─Ĺane", ocenjuje Mali.

Upitan o vanrednim parlamentarnim izborima, rekao je da se tom temom ne bavi, ve─ç da je fokusiran na bolji ┼żivot Beogra─Ĺana i na to kako otvoriti što više radnih mesta, na privla─Źenje investitora i na pomo─ç onima kojima je pomo─ç najpotrebnija.

Kako ka┼że, vodili su se vizijom predsednika Republike i zato danas mogu da poka┼żu Beograd na vodi, Slaviju, rekonstruisane ulice, obnovljene fasade, nove domove zdravlja, vrti─çe, škole.

Ka┼że da su on i predsednik Vu─Źi─ç u svakodnevnom kontaktu i da imaju odli─Źnu komunikaciju.

"Iako je on izuzetno zauzet oko predsedni─Źkih du┼żnosti, uklju─Źen je u sva dešavanja u Beogradu - koliko se gradi, kako smanjujemo nezaposlenost, kako raspola┼żemo bud┼żetom, koliko vodimo ra─Źuna o najugro┼żenijim gra─Ĺanima. Njegova podrška nam mnogo zna─Źi", rekao je Mali.

Uprkos, kako ka┼że, dugu od 1,118 milijardi evra, koji je ostao od prethodne vlasti, Mali najve─çim uspehom smatra to što su uspeli da od Beograda naprave grad sa najni┼żom nezaposlenoš─çu u istoriji u koji dolaze investitori iz svih krajeva sveta i u kome se iz meseca u mesec pove─çava broj turista.

"Kada govorimo o greškama, mislim da je trebalo više da branim naš rad i trud od neosnovanih i la┼żnih politi─Źkih napada. Greška mi je što sam pre─çutao i ostao nedore─Źen u kampanjama koje su vo─Ĺene i koje se vode protiv mene", kazao je Mali za "Blic".

Što se ti─Źe slu─Źaja Hercegova─Źke, poru─Źio je da se nada da ─çe tu┼żilaštvo taj slu─Źaj uskoro rešiti, iako je, kako ka┼że, ulo┼żen veliki novac u medijsko-politi─Źku kampanju da bi se bacila senka na hiljade i hiljade pozitivnih promena u Beogradu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE