Obrenovac, 15.02.2019

SPS: Nemamo nameru da polemišemo sa Mirom Marković


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 08.02.2018.
SPS je saopštila da će istorija doneti konačnu ocanu o Slobodanu Miloševiću. Ta stranka odgovorila je na optužbe Miloševićeve supruge Mire Marković

Foto:Logo
U nedavnom intervjuu za list “Kurir“, Mira Marković je navela da Socijalistička partije Srbije koristi ime bivšeg predsednika Slobodana Miloševića samo tokom izborne kampanje.

“Dok se SPS zalaže za prestanak progona njene porodice i da Slobodan Milošević dobije svoj spomenik i ulicu, kao državnik koji je zadužio naš narod i do poslednjeg dana se borio za njega, ona proziva jedinu Partiju i njenog lidera Ivicu Dačića, koji se bore za istinu i pravdu Slobodana Miloševića“, navodi SPS.

Kako se dodaje, ta stranka nema nijedan razlog da bilo koga koristi u izbornoj kampanji, jer je državotvorna partija koja postoji na političkoj sceni 27 godina.

“Ideja jednakosti i socijalne pravde je temelj SPS i kroz svakodnevno delovanje pokušavamo da damo odgovore i rešenje za pitanje i probleme koji danas muče Srbiju i njene građane. Mi smo ponosni na prošlost, želimo da afirmišemo sve ono pozitivno i izvlačimo pouke iz onoga što nije bilo dobro, ali isto tako želimo da gradimo temelje nove budućnosti. Ponosni smo na političke tekovine koje su i danas osnov odbrane nacionalnih i državnih interesa: Dejtonski sporazum i Rezoluciju 1244“, dodaje se u saopštenju.

Navode da se SPS uvek i svuda sa poštovanjem i pijetetom odnosila prema Slobodanu Miloševiću i da “nemaju nameru da polemišu sa gospođom Marković“.

“Ona nikad nije bila član SPS niti njen predsednik, već predsednica JUL-a, stranke koja je pokušala da uništi SPS“, navodi se u saopštenju.

“Moramo i da kažemo da je u jednoj stvari gospođa Mira Marković u pravu, takva partija kao što je nekad bila, gde ona rukovodi SPS, čiji nije ni čan, zaista više ne postoji. Zato se ona i pridružuje napadima na SPS i to uiči izbora u Beogradu, sa željom da uništi SPS kao što je uništila i Slobodana. U tome se vara, sa time je gotovo. To vreme je prošlo. O našoj doslednosti u odbrani prava i pravde najbolje govori i činjenica da se udruženje Sloboda, koje je dalo ogroman doprinos odbrani predsednika Miloševića, nalazi u prostorijama SPS. Nastavićemo tako da radimo u budućnosti, odgovorno i posvećeno u najboljem interesu našeg naroda, a licemerje gospođe Marković koja je svoju stranku poslala u zaborav, nećemo više komentarisati“, naglašava SPS.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE