Obrenovac, 24.05.2019

Ko ostaje, a ko 'leti' iz vlade?


Izvor: Prva,Lokalne novine | Obrenovac, 09.03.2018.
Ko ostaje, a ko ide iz vlade i dalje je najaktuelnija politička tema. I danas se mediji bave spekulacijama, procenama, ali i istraživanjima

Foto:Screenshot
Nepunih godinu dana od imenovanja, kabinet Ane Brnabić mogao bi da pretrpi izmene. Odgovora od nje kada će i da li će uopšte doći do rekonstrukcije nema.

Kako se spekuliše, predsednica skupštine Maja Gojković mogla bi sadašnju fotelju da zameni ministarskom - i to onom u Ministarstvu kulture.

“Čula sam, ali niko o tome nije razgovarao”, rekla je ona, a na pitanje da li vidi sebe u budućnosti na takvoj poziciji, kaže da svako ko se bavi politikom želi da da doprinos nekom segmentu.

Ministar odbrane, koji je bio i za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, ni sada ne krije da je za rekonstrukciju vlade.

“Naravno da vrhovni komandat i predsednik repubike ima poslednju reč i treba da ima zadnju reč. Uostalom, on je čovek kome Srbija najviše veruje, za koga glasa i naravno da on treba da donese odluku”, rekao je ministar Aleksandar Vulin.

Na pitanje da li bi voleo da zadrži resor odgovara da mu je čast ono što danas radi.

Javnost spekuliše i da bi Jadranka Joksimovic mogla da vodi objedinjeno ministarstvo spoljnih poslova i evrointegracija.

“Mi imamo novu dinamiku i zabavu građana i medija i javnosti personalnim nivoima. Očekujem da će biti nešto od te najavljene rekonstruzkcije jer imamo ustajenu praksu da na sredini mandata idemo rekonstrukciju ili vanredne izbore”, rekao je profesor sa FPN Zoran Stojiljković.

Ministarka Zorana Mihajlović je na Fejsbuku u svom osmomartovskom pismu premijerki Ani Brnabić poručuje da je vreme da preseče i da bi trebalo više žena da bude na nekim odgovornijim pozicijama.

U međuvremenu se sprovode istraživanja, pa je tako za Tanjug agencija “Faktor plus” sprovela istraživanje i po njemu više od polovine građana Srbije očekuje da će Vlada Srbije da bude rekonstruisana.

Zanimljiv je i spisak onih koje više ne bi želeli da vide u zdanju u Nemanjinoj ulici: Goran Trivan, Aleksandar Antić, Slavica Đukić Dejanović, Vanja Udovičić, Vladan Vukosavljević i Branislav Nedimović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE