Obrenovac, 23.10.2018

Lončar: Srpsko zdravstvo za tri godine najbolje u regionu


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 09.10.2017.
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da mu je cilj da dodatno unapredi zdravstvo u Srbiji, ali ne tako što će u sistem uključiti privatnike

Foto:Thinkstock
"Zdravstveni sistem će u naredne dve do tri godine biti najbolji u regionu", rekao je Lončar u intervjuu za nedeljne Novosti u kome je naveo i da će niški klinički centar biti gotov do kraja godine kao i da uskoro počinje najveće sređivanje bolnica u Srbiji u poslednjih pola veka.

Prema njegovim rečima, najlakše bi bilo da se u sistem zdravstva uključe privatnici, ali prethodno stvari moraju da se postave na svoje mesto i da se kaže da li Srbija želi da ima privatno ili državno zdravstvo.

Lončar je naveo da mu je cilj da dodatno unapredi državno zdravstvo, da ga odbrani, jer je to jedini način da svi, i oni koji nemaju novac i koji imaju da plate, mogu da se leče.

Ministar je naveo da je svestan da će takav njegov stav kritikovati oni koji su najzainteresovaniji za deo kolača od dve mlijare evra koliko je u zdravstvenoj kasi na godišnjem nivou.

Cilj ministarstva je i da ravnomerno razvija zdravstvo u celoj Srbij, rekao je Lončar i dodao da ne želi elitističke centre u Srbiji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE