Obrenovac, 21.01.2018

Šta se dešava sa opozicijom?


Izvor: Prva,Lokalne novine | Obrenovac, 09.12.2017.
Nesuglasice u opoziciji se nastavljaju po┼íto su PSG i Narodna stranka odlu─Źili da bojkotuju izbore u pet op┼ítina 24. decembra

Foto:B92


´╗┐

Deo opozicije ka┼że da je to loša odluka, a vlast da su se uplašili poraza. Prva televizija je istra┼żivala šta je pravi razlog za bojkot?

Oni koji iza─Ĺu na birališta u opštinama Pe─çinci, Mionica, Negotin, Preševo i Kostolac na listi─çu ne─çe videti Pokret slobodnih gra─Ĺana. Jedan od razloga je ka┼żu koalicija DS sa LSV

"Mi ne mo┼żemo da podr┼żimo nekoga ko je u koaliciji sa SNS a zaista jesmo imali problema sa sastavljanjem lista jer su ti ljudi bili pod ogromnim pritiskom i pod pretnjama", rekao je lider PSG Saša Jankovi─ç.

Narodna partija bojkotuje lokalne izbore jer ih smatra nelegitimnim. Ka┼żu da nije bilo osnova za raspuštanje skupština opština i to u mestima u kojima SNS sigurno pobe─Ĺuje.

"Nije ta─Źno da nismo mogli da predamo listu, mi u Pe─çincima imamo i svoje odbornike i povereništvo, tako da naša odluka nije odraz slabosti ve─ç principijalna i odra┼żava poštovanje principa", naveo je Nikola Jovanovi─ç iz Narodne stranke.

"─îinjenica je da ne mogu da sastave ni listu ... Oni jednostavno nemaju nikakav kapacitet da u─Źestvuju na tim izborima i sve što bi mogli da ka┼żu o uslovima je bledi pokušaj da se opravdaju pred ljudima u Srbiji", naglasio je Vladimir Orli─ç iz SNS.

Takva odluka dela opozicje je štetna uverene su demokrate i LSV

"Ne mo┼żemo da ka┼żemo da uslovi nisu demokratski i fer i da onda odustanemo i prepustimo gra─Ĺane da se sami organizuju.. stranka ne mora da se bori", istakao je Balša Bo┼żovi─ç iz DS.

Poznavaoci prilika ka┼żu da bi odluka opozicije o bojkotu mo┼żda imala smisla po─Źetkom novembra kada su lokalni izbori raspisani

"Objektivno govore─çi ovde se ne radi o strateškoj odluci koja je deo šireg plana - utisak je da se ovde radi o iznu─Ĺenoj odluci jer ili nemaju dovoljno resursa ili nikakve šanse za ozbiljan rezultat što bi bila loša poruka pred gradske izbore", rkao je Bojan Kla─Źar iz Cesida.

LDP ─çe iza─çi na lokalne izbore koje su Jankovi─ç i Jeremi─ç odlu─Źili da bojkotuju, ─îedomir Jovanovi─ç od njih o─Źekuje da pozovu gra─Ĺane da glasaju za stranke LDP i DS koje nisu odustale.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE