Obrenovac, 23.10.2018

Šta se dešava sa opozicijom?


Izvor: Prva,Lokalne novine | Obrenovac, 09.12.2017.
Nesuglasice u opoziciji se nastavljaju pošto su PSG i Narodna stranka odlučili da bojkotuju izbore u pet opština 24. decembra

Foto:B92
Deo opozicije kaže da je to loša odluka, a vlast da su se uplašili poraza. Prva televizija je istraživala šta je pravi razlog za bojkot?

Oni koji izađu na birališta u opštinama Pećinci, Mionica, Negotin, Preševo i Kostolac na listiću neće videti Pokret slobodnih građana. Jedan od razloga je kažu koalicija DS sa LSV

"Mi ne možemo da podržimo nekoga ko je u koaliciji sa SNS a zaista jesmo imali problema sa sastavljanjem lista jer su ti ljudi bili pod ogromnim pritiskom i pod pretnjama", rekao je lider PSG Saša Janković.

Narodna partija bojkotuje lokalne izbore jer ih smatra nelegitimnim. Kažu da nije bilo osnova za raspuštanje skupština opština i to u mestima u kojima SNS sigurno pobeđuje.

"Nije tačno da nismo mogli da predamo listu, mi u Pećincima imamo i svoje odbornike i povereništvo, tako da naša odluka nije odraz slabosti već principijalna i odražava poštovanje principa", naveo je Nikola Jovanović iz Narodne stranke.

"Činjenica je da ne mogu da sastave ni listu ... Oni jednostavno nemaju nikakav kapacitet da učestvuju na tim izborima i sve što bi mogli da kažu o uslovima je bledi pokušaj da se opravdaju pred ljudima u Srbiji", naglasio je Vladimir Orlić iz SNS.

Takva odluka dela opozicje je štetna uverene su demokrate i LSV

"Ne možemo da kažemo da uslovi nisu demokratski i fer i da onda odustanemo i prepustimo građane da se sami organizuju.. stranka ne mora da se bori", istakao je Balša Božović iz DS.

Poznavaoci prilika kažu da bi odluka opozicije o bojkotu možda imala smisla početkom novembra kada su lokalni izbori raspisani

"Objektivno govoreći ovde se ne radi o strateškoj odluci koja je deo šireg plana - utisak je da se ovde radi o iznuđenoj odluci jer ili nemaju dovoljno resursa ili nikakve šanse za ozbiljan rezultat što bi bila loša poruka pred gradske izbore", rkao je Bojan Klačar iz Cesida.

LDP će izaći na lokalne izbore koje su Janković i Jeremić odlučili da bojkotuju, Čedomir Jovanović od njih očekuje da pozovu građane da glasaju za stranke LDP i DS koje nisu odustale.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE