Obrenovac, 22.10.2018

'Vojsku će stalno napadati zbog želje da sačuvamo Srbiju'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 10.09.2017.
Čvrsto opredeljenje Srbije za vojnu neutralnost nikako ne znači da bi vojska trebalo da ostane pasivna

Foto:Tanjug
Takođe, vojska ne bi trebalo da bude nezainteresovana u situacijama koje prete miru i bezbednosti u svetu, već naprotiv ta neutralnost znači iskrenu posvećenost miru i saradnji, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na svečanoj promociji nove klase oficira Vojske Srbije.

Zbog toga su, dodao je, nasi oficiri i angažovani u mirovnim operacijama u celom svetu.

"To angažovanje je mali, ali bitan pokazatelj naše želje da kao zemlja ne budemo nošeni burama, već da osluškujemo i nađemo svoje mesto, jer danas nam je iznad svega potrebna budnost i rešenost, kakvu su imali i srpski vojnici na Solunskom frontu", rekao je predsednik, te dodao:

"Iz tih rovova krenuli su u juriš do konačne pobede, a ta je pobeda ušla u udžbenike kao model strategijskog delovanja protiv nadmoćnog neprijatelja".

Kako je naveo, nije snaga u broju vojnika i oficira, nego u njihovom znanju i onome šta braniš, čuvaš i za koga se boriš.

"Ko brani kućni prag, pradedovinu, otadzbinu tesko može biti pobeđen", primetio je Vučić te dodao da nismo opsednuti prošlošću, ali treba da razumemo da naše stalno opredljenje treba da je unapređenje svih veština i znanja kako bismo sačuvali kućni prag nasleđen od predaka.

Upozorio je, međutim, da će zbog zelje da sačuvamo Srbiju, Vojska biti stalno napadana, bilo da to čine strane službe, mediji, interesne grupe.

"Vi zato morate da štitite ovu zemlju", porucio je predsednik mladim oficirima, dodajući da veruje da i da je najnovija klasa oficira dorasla zadatku koji podrazumeva posvećenost miru i bezbednosti.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE