Obrenovac, 14.12.2018

Šapić: Dogovor da, ali da ja budem gradonačelnik


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 11.01.2018.
Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić ponovio je da će posle izbora u Beogradu razgovarati sa svima koji pređu cenzus

Foto:Tanjug
Preduslov za dogovor je, kako kaže, da on bude gradonačelnik.

Šapić je za N1 rekao da, ukoliko on ne bude gradonačelnik, odbornici sa njegove liste neće glasati za formiranje vlasti u Beogradu, niti za nekog drugog kandidata za gradonačelnika.

On je naveo i da je posle izbora njegova obaveza da razgovara sa svima koji pređu cenzus - i sa onima koji su mu "nesimpatični", kao i sa onima koje smatra "nevaspitanima i nesposobnima".

"Svako ko bude prešao cenzus znači da iza njega stoji više od 40.000 građana. Nemam pravo da s njima ne razgovaram. Preduslov za dogovor je da dobijem priliku da budem na čelu Beograda. Ali to nije jedini uslov", istakao je Šapić.

On je kazao da posle šest godina vođenja najmnogoljudnije opštine u Srbiji, "ima pravo da veruje da ima dovoljno znanja i iskustva da bude gradonačelnik".

"Imam pravo da verujem da sam najbolje moguće rešenje", dodao je Šapić.

Odgovarajući na pitanje kako je došao u poziciju da ga u isto vreme prate priča da je prikriveni kandidat vlasti i da je deo grupe ljudi koji su već bili na vlasti u Beogradu i koji to hoće ponovo, Šapić je rekao da je razlog verovatno to što "pokušava da se ponaša netipično za jednog prosečnog srpskog političara".

"Trudim se da mi preporuka kod građana bude ono što sam radio i šta imam nameru da uradim. Ne napadam nikoga i trudim se da ne širim atmosferu mržnje i neprijateljstva među ljudima", rekao je on.

Govoreći o nekadašnjem gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu, Šapić je rekao da su se razišli šest meseci pre no što je i on otišao iz Demokratske stranke.

"Nismo se slagali oko raznih stvari, ja sam bio deo manjine u okviru stranke i odlučio sam da ne budem taj koji će da koči njen razvoj. Sarađivali smo dve, tri godine i mislim da je bila uspešna gradska uprava i da je Đilas bio dobar gradonačelnik. Odlučio je da se vrati u politiku i ja mu želim svu sreću", kazao je Šapić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE