Obrenovac, 15.02.2019

'Ako nam bira─Źi u Beogradu daju 15 odsto glasova...'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 11.02.2018.
Predsednik pokreta Dosta je bilo Sa┼ía Radulovi─ç ka┼że da njihov cilj nije prelazak cenzusa, ve─ç da u kolaciji sa pokretom 'Dveri' pobede na izborima u Beogradu

Foto:Logo


´╗┐

"Promena po─Źinje u Beogradu. Ako nam bira─Źi u Beogradu daju 15 odsto glasova, o─Źekujem pobedu na slede─çim parlamentarnim izborima", rekao je Radulovi─ç na skupštini pokreta DJB u hotelu "Metropol".

On je istakao da je koalicija sa Dverima, tehni─Źka kolacija, jer ─çe posle izbora svako u gradskom parlamentu imati svoju odborni─Źku listu.

"Postoje velike ideološke razlike izme─Ĺu nas i tako ─çe ostati, ali da li je mogu─çe sara─Ĺivati sa onima koji imaju razli─Źite stavove - jeste, jer mi upravo razgovorom ┼żelimo da menjamo stvari u Srbiji", kazao je Radulovi─ç.

Dodao je da je ta─Źka spajanja sa pokretom "Dveri" bilo zalaganje za besplatne ud┼żbenike i vrti─çe, upola jeftiniji gradski prevoz, borba protiv korupcije i partijskog zapošljavanja, kao i oporezivanje neizgra─Ĺenog gra─Ĺevinskog zemljišta.

Prema njegovim re─Źima, kraj saradnje sa drugim opozicionim partijama sli─Źnog ideološkog opredeljenja je usledio nakon što su pru┼żili podršku bivšem gradona─Źelniku Beograda Draganu ─Éilasu i da bi koalicija sa njima posle izbora bila mogu─ça samo ukoliko prihvate "princip potpune transparentnosti".

"Procene pokazuju da ─çe 15 odsto glasova gra─Ĺana koji ─çe dati opozicionim partijama, ostati ispod cenzusa i tu SNS tra┼żi svoju šansu", upozorio je Radulovi─ç i dodao da sa Srpskom naprednom strakom nikada ne─çe formirati kolaciju, na bilo kom niovu.

"Zato na izborima u Beogradu nastupamo sa listom pod nazviom - Da ovi odu, a da se oni ne vrate", istakao je Radulovi─ç.

Prvi na listi DJB za odbornika u skupštini Beograda Vojin Bilji─ç kazao je da pojedine opozicione stranke "kopiraju" njihov program i da time pokazuju da ih problemi gra─Ĺana ne interesuju.

"Suštinski 30 godina imamo samo obe─çanja, koja se ne ispunjavaju, za nas se zna da ono što ka┼żemo to i uradimo", kazao je Bilji─ç.

Kandidat na listi i potpredsednik DJB Dušan Pavlovi─ç podsetio je da je poket nastao pre ─Źetri godine oko principa transparetnosti.

"Najva┼żniji prinicp je kako vlast troši javni novac, da li zloupojavaju svoje funkcije, jer ako neodgovrno troši javni novac onda ga nemate za obrazovanje, zdravstvo, kulturu", rekao je Pavlovi─ç.

Skupština DJB, koja je po─Źela sa pola sata zakašnjenja, planirana je da traje do 20 ─Źasova.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE