Obrenovac, 20.10.2018

NEMA NIÅ TA OD UJEDINJENJA


Izvor: Alo,Lokalne novine | Obrenovac, 12.08.2017.
Opozicija pukla po svim Å¡avovima!

Foto:Oliver Bunić
Situacija sa Demokratskom strankom i rasulom koje vlada unutra i oko nje, u kojoj se međusobno prepucavaju njeni bivši i sadašnji lideri i funkcioneri, na najbolji način oslikava stanje u kojem se nalazi opozicija u Srbiji danas, saglasni su stručnjaci.

Oni napominju da toj i takvoj opoziciji pomoći nema i da je šansa da se oni ujedine ili uopšte usaglase do beogradskih izbora ravna nuli.

- Šutanovčeva „politika sabiranja” imala bi smisla kad se ne bi sabirale nule - prokomentarisao je na svom Tviter profilu marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

Politički analitičar Branko Radun kaže da je Demokratska stranka, čiji je sadašnji rejting oko četiri odsto, slika i prilika cele opozicije.

- Ako oni ne mogu unutar sebe da se dogovore, govorim o ljudima koji su bili bivši predesednici Demokratske stranke i o sadašnjem, da sednu normalno i da razgovaraju, gube i ono malo podrške što su imali i taj deo ljudi koji je dosad glasao za njih teraju u apstinenciju. Kada u svojoj porodici ne možete da sredite stvari, kako možete da zavedete red negde sa strane. To je uvek loša poruka, ti sukobi i prepucavanja. Ali to zapravo sada samo isplivava nešto što se godinama tu taložilo i nakupilo - kaže Radun.

On dodaje da je sasvim jasno da ne postoji šansa da se do beogradskih izbora napravi neki veći opozicioni blok.

- Oni će ići u mnogo kolona i pokušavati da objasne ljudima da je to mnogo bolje, i to samo zato što ne mogu da se dogovore - kaže Radun.

Podsećanja radi, nakon što je lider demokrata Dragan Šutanovac za loš rejting te partije pre dva dana okrivio svoje prethodnike i poručio da je DS kuća Borisa Tadića, Goran Ješić i Bojan Pajtić su mu žestoko uzvratili.

Bivši predsednik DS-a Bojan Pajtić Šutanovcu je poručio da puca sam sebi u nogu, a poslanik demokrata Goran Ješić je naveo, reagujući na Šutanovčevu izjavu da je DS Borisova kuća, da onda većini očigledno nije mesto tu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE