Obrenovac, 20.10.2018

Tadić: Nemam nameru da se vraćam u DS


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 13.08.2017.
Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da jeste za saradnju sa Demkratskom strankom na čijem je čelu nekada bio

Foto:Tanjug
Ipak, on je istakao da nema nameru da se u tu stranku vraća.

"Uopšte nije tema moj povratak u Demokratsku stranku, to nije moja namera, stvarno nije moja namera", rekao je Tadić za N1 povodom izjave lidera demokrata Dragana Šutanovca da je DS "kuća" Borisa Tadića "bez obzira što on nije trenutno u njoj".

On je kazao da je pozitivno to što prvi put neko iz DS-a u poslednjih nekoliko godina nije dao neprijateljsku izjavu o njemu.

Tadić je rekao da s DS svakako nastavlja razgovore o objedinjavanju opozicije, ali ne na temu njegovog povratka u DS.

Prema njegovim rečima, sada nije najvažnije ojačati pojedinačne partije već stvoriti jaku opoziciju koja može da pobedi "opasnu vlast" Aleksandra Vučića.

"Treba formirati blok srodnih stranaka. Ne radi se o našim narcizmima i našim egoima već građanima treba da ponudimo sebe, svoje iskustvo. Moja kuća su sve političke stranke koje se zalažu za građansko društvo, za evropsku Srbiju i poštovanje ljudskih prava", kazao je Tadić.

Dragan Šutanovac govoreći o unutrašnjim pitanjima DS-a za Nedeljnik, rekao je da smatra da je odlazak Tadića iz DS bio loš i za stranku i za Srbiju i ; da je spreman da razgovara sa svima koji imaju duboke korene u DS, i da je ta stranka Tadićeva kuća, "bez obzira na to što on nije u njoj trenutno".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE