Obrenovac, 20.10.2018

Srpski potporu─Źnik najbolji komandir 'Tenkovskog biatlona'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 14.08.2017.
Potporu─Źnik Mladen Iki─ç iz 26. tenkovskog bataljona Druge brigade Kopnene vojske progla┼íen je za najboljeg komandira na 'Tenkovskom biatlonu'

Foto:Tanjug / Ministarstvo odbrane


´╗┐

Me─Ĺu nagra─Ĺenima su i vo─Ĺa ekipe potpukovnik Saša Todorov, stariji vodnik prve klase Aleksandar Jovi─ç iz ekipe koja se takmi─Źila u disciplini „Tenkovski biatlon“ i civilno lice Branimir Peri─ç u disciplini „Poljska kuhinja“.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i komandant Kopnene vojske Vojske general-potpukovnik Milosav Simovi─ç obišli su pripadnike Vojske Srbije u─Źesnike „Me─Ĺunarodnih vojnih igara 2017“ na poligonu Alabino nedaleko od Moskve i ─Źestitali im na osvojenom visokom šestom mestu u oštroj konkurenciji, izra┼żavaju─çi zadovoljstvo pokazanim timskim duhom i po┼żrtvovanoš─çu tokom takmi─Źenja.

„Ponosan sam na pripadnike Vojske Srbije koji su u─Źestvovali na ovogodišnjim ’Me─Ĺunarodnim vojnim igrama’. Mi broj─Źano mo┼żda nismo velika vojska, naro─Źito u pore─Ĺenju sa zemljama u─Źesnicama ovog takmi─Źenja, ali imamo odli─Źno obu─Źene vojnike velikog srca i to su naši pripadnici i pokazali“, rekao je Vulin.

On je kazao da je 6. mesto u oštroj konkurenciji uspeh, posebno imaju─çi u vidu ─Źinjenicu da znatan deo naše ekipe ─Źine pripadnici Vojske Srbije kojima je ovo bio prvi susret sa stazama poligona Alabino.

Posebne ─Źestitke upu─çujem potporu─Źniku Iki─çu, koji je pokazao sjajnu umešnost u komandovanju tenkom, a celoj ekipi ┼żelim još bolji plasman na nekom od narednih takmi─Źenja, rekao je ministar odbrane.

Ove godine na „Tenkovskom biatlonu“, najatraktivnijoj disciplini „Me─Ĺunarodnih vojnih igara“, 20 tenkista Vojske Srbije odmeravalo je snage sa kolegama iz 19 zemalja podeljenih u 57 posada.

Pod vo─Ĺstvom potpukovnika Saše Todorova, zapa┼żenim rezultatima u prvoj etapi, naši tenkisti plasirali su se u polufinale, me─Ĺu 12 ekipa koje su se takmi─Źile u takozvanoj „štafeti“, a u finišu takmi─Źenja zauzeli su šesto mesto, odmah iza ekipa Azejberd┼żana, Belorusije, Kine, i Kazakstana.

Pobedu su ove godine odneli tenkisti iz Ruske Federacije, višestruki šampioni „Tenkovskog biatlona“.

Srpski tenkisti trenirali su i takmi─Źili se na tenkovima T-72 B3, koje su za ovu priliku obezbedili ruski doma─çini, dok su se ekipe Kine, Belorusije i Indije nadmetale na svojim tenkovima.

Odlasku u Rusku Federaciju prethodile su dvomese─Źne pripreme naših tenkista u Srbiji.

Najbolji rezultat tenkisti Vojske Srbije na ovom takmi─Źenju ostvarili su 2015. godine, kada su osvojili tre─çe mesto, dele─çi pobedni─Źko postol?e sa Rusijom i Kinom.

Prvi put ove godine osmo─Źlana ekipa Vojske Srbije, predvo─Ĺena potpukovnikom Miroslavom Jovanovi─çem takmi─Źila se i u disciplini „Poljska kuhinja“ u kategorijama pekarskih proizvoda i kulinarstvu, sa još šest zemalja u─Źesnica.

Pekari Vojske Srbije osvojili su tre─çe mesto u kategoriji proizvodnja hleba po ruskoj recepturi.

U okviru pet faza, osim nadmetanja u pripremi kulinarskih specijaliteta nacionalne kuhinje i pekarskih proizvoda, kuvari Vojske Srbije morali da poka┼żu i svoje veštine u rukovanju oru┼żjem.

O dobrom utisku koji su ostavili kuvari naše Vojske svedo─Źi i ─Źinjenica su, tokom takmi─Źenja, imali priliku da na svom štandu ugoste ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua, kao i ambasadora Republike Srbije u Moskvi Slavenka Terzi─ça.

Takmi─Źenja u okviru Me─Ĺunarodnih vojnih igara startovala su na poligonu Alabino, ali su se nadmetanja istovremeno odvijala na 21 poligonu, u 28 vojnih disciplina u Rusiji, Azerbejd┼żanu, Belorusiji, Kazahstanu i Kini, kao i u akvatoriji Crnog, Kaspijskog i Japanskog mora.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE