Obrenovac, 21.09.2018

I Brnabićeva o izborima: Zbog Ustava i sastava Skupštine


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 14.11.2017.
Premijerka Ana Brnabić izjavila je da nije razmišljala o formalnom zahtevu vlade za raspisivanje vanrednih izbora

Foto:Tanjug


´╗┐

Ona je dodala da je atmosfera u Skupštini Srbije "sve osim konstruktivne", što je svakako razlog da se razmisli o eventualnoj proveri volje gra─Ĺana pred ustavne promene.

"I sami ste videli kakva je situacija i atmosfera u Skupštini. Ona svakako je sve osim konstruktivne.To je moje mišljenje, nisam razmišljala o formalnom zahtevu vlade. ─îim budemo imali formalni zahtev, ja ─çu ga re─çi", rekla je Brnabi─çeva novinarima.

Prema njenim re─Źima, u prilog opciji parlamentarnih izbora svakako ide i ─Źinjenica da se u okviru poglavlja 23 mora i─çi u promenu Ustava.

"Ta promena Ustava nešto je što bi trebalo da se završi u narednim godinama. Svakako, verovatno u 2018. godini i va┼żno je, da kada razgovaramo o promeni Ustava, u Skupštini imamo stranke koje na najbolji mogu─çi na─Źin oslikavaju volju gra─Ĺana. Ja nisam sigurna da je to u ovom trenutku u Skupštini Srbije dobro oslikano", smatra predsednica vlade.

O tome ─çe se, kako je rekla, i dalje razmišljati i videti da li je bolja opcija da bude kako jeste, ili opcija da se pred ustavne promene još jednom proveri volja gra─Ĺana i da sastav Skupštine bude “upravo taj kakav u stvari i treba da bude da bi ti narodni poslanici razgovarali oko ustavnih promena”.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE