Obrenovac, 26.09.2018

Skupština – o bratu premijerke, finansiranju SNS, Popoviću


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 15.11.2017.
Poslanici Skupštine Srbije postavljali su pitanja predstavnicima izvršne vlasti, a interesovala ih je veza brata premijerke Ane Brnabić sa preduzećem Goša

Foto:Tanjug
Poslanici vlasti su se dotakli “afera funkcionera DS”, a opozicija je pitala o ofšor kompanijama ministra Nenada Popovića, kao i o finansiranju predsedničke kampanje lidera SNS.

Poslanica SNS Dušica Stojković rekla je da su do sada uhapšena i procesuirana 44 najbliža saradnika i visoka funkcionera DS, ali je primetila da su neki od njih “izbegli ruku pravde”.

Ona je pitala da li je tačno da je Vuk Jeremi, bivši šef diplomatije, “opustošio” budžet za 3,6 miliona evra za svoja luksuzna putovanja, privatne avione, te da je preko 200.000 evra platio samo za noćenja po luksuznim hotelima.

“Zar nije bezobrazluk da taj Jeremić, koji je sa Ðilasom uništavao Beograd, sada govori o nefunkcionisanju grada I priča o poštenju, a šta je sve moglo da se izgradi za 3,6 miliona evra…Skandalozno je da Jeremić kritikuje gradsku vlast, dok je, zahvaljujući SNS, prestonica sada grad kranova, ima preko 1.111 aktivnih gradilišta…”, rekla je Stojkovićeva.

Kaže da je SNS uspela da prepolovi dug Beograda od 1,2 milijarde evra, te da vrati dugovanja za trudnice, porodilje, socijalno ugrožene…

Poslanik DS Radoslav Milojičić pitao je predsednicu vlade Anu Brnabić kakve veze njen brat ima, ne sa fabrikom Goša, već sa firmom Konsalting kapitol iz Zemuna koja je, kaže, otkupila dugove te fabrike.

On je pitao Brnabićevu i da li je tačno da je firma njenog brata dobila 13 poslova od ministarstava I javnih preduzeća čiji je osnovač vlada u periodu od kada je ona postala predsednica vlade.

Navodi da su prihodi firme njenog brata u periodu od kako je Brnabićeva premijerka veći za šest miliona evra u odnosu na isti period u 2015. i 2016. godini.

Pitao je i zašto su pojedini učesnici “Protesta protiv diktature” dobili krivične i prekršajne prijave i da li je to pretnja svim ljudima koji misle drugačije i žele da na miran i demokratski način pokažu neslaganje sa vlastima.

“Da li mislite da ćete time uspeti da sprečite pobunu koja se sprema u Srbiji?”, pitao je poslanik DS.

Tatjana Macura iz Dosta je bilo pozvala je Agenciju za borbu protiv korupcije da proveri finansiranje predsedničke kampanje Aleksandra Vučića, navodeći da je preko 6.000 ljudi uplatilo po 40.000 dinara na račun te kampanje.

Macura je pitala ministra Nenada Popovića da li je pogrešno informisao građane da nema ofšor kompanije, a inače ih je, kaže, prijavio nadležnima.

Pitala je predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković da li je “pritisla” vladu da dostavi predlog budžeta za 2018. godinu koji, kaže, kasni dve nedelje.

“Pritiskam ih stalno, videćemo kakvi su rezultati”, odgovorila je Gojkovićeva.

Poslanica Sanda Rašković Ivić pitala je kada će, ako ne ukinuti rijalitije, onda ih bar prebaciti u termin posle ponoći, budući da su devojčice koje su pretukle drugaricu navele da su inspiraciju upravo pronašle u tom programu, a ministra Mladena Šarčevića je pitala da li je u nacrtu budžeta predvideo povećanje novca za angažovanje pedagoga i psihologa.

Govoreći o problemu vršnjačkog nasilja, ona je rekla da je neophodna prevencija, a podsetila je i da je direktorka škole koju je pohađao Aleksa koji je digao ruku na sebe zbog vršnjačkog nasilja dobila kažnjena sa 50.000 dinara, dok je slučaj zastareo.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE