Obrenovac, 10.12.2018

Šarčević:Počinje priprema tri zakona u oblasti obrazovanja


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 15.12.2017.
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je, u razgovoru sa delegacijom Svetske banke u Srbiji, rekao da počinje priprema tri nova zakona

Foto:Tanjug
Naveo je da je reč o zakonima - o naučnoistraživačkoj delatnosti, o finansiranju visokog obrazovanja i o inovacionoj delatnosti.

On je istakao da će budžet za nauku u 2018. godini biti povećan za više od 15 odsto, jednim delom za plate, ali će više novca biti izdvojeno za razvoj.

"Verujem da će još više mladih istraživača iz Srbije biti uključeno u projekte Svetske banke", rekao je Šarčević i dodao da je značajna zajednička aktivnost eksperata Svetske banke i tima njegovog ministarstva na iznalaženju modela finansiranja nauke.

Šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Stefan Ndegva je izrazio zadovoljstvo zbog velikog napretka u izradi Akcionog plana za sprovođenje strategije naučnog i tehnološkog razvoja Srbije za period 2016-2020, za koji smatra da je dobar alat koji će pomoći da se ubrza napredak i razvoj u oblasti nauke, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE