Obrenovac, 20.10.2018

Novosti: Ministar Antić sprema juriš na Beograd


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 16.08.2017.
Ministar rudarstva i energetike i potpredsednik SPS Aleksandar Antić biće kandidat ove stranke za gradonačelnika Beograda, saznaju “Večernje novosti”

Foto:Tanjug
Ovo je, kako saznaje beogradski list, najizvesnija opcija ukoliko socijalisti na proleće budu izašli pred birače samostalno, a ne u koaliciji s naprednjacima.

“Konačna odluka o jednoj ili dve kolone glavnih partnera u republičkoj i beogradskoj vlasti još nije doneta, ali prema svim dosadašnjim razgovorima socijalista i naprednjaka, bliži su opciji da se odvojeno bore za podršku građana”, pišu Novosti.

Antić bi za kampanju okupio tim saradnika koje bi predvodio Nikola Nikodijević, sadašnji predsednik Skupštine Beograda.

“Iako bi se odvojeno borili za podršku Beograđana, SPS i SNS bi posle izbora ponovo formirali savez u prestonici i zajedničku vlast. Prema dosadašnjim procenama, naprednjaci mnogo bolje stoje sa podrškom - oko 45 odsto, dok su socijalisti na oko 10 odsto. Ukoliko bi i ostvarili ovaj rezultat, to bi im omogućilo da nastave upravljanje glavnim gradom Srbije”, dodaje se.

Međutim, ni opozicija se, ocenjuje beogradski list, neće unapred predati.

“Radikali, DJB i LDP idu samostalno i već su krenuli u kampanju. Predviđanja su i da bi pokret "Za naš grad" Aleksandra Šapića mogao da ostvari iznenađujući rezultat. Demokrate, Pokret slobodnih građana, SDS i Vuk Jeremić mesecima pregovaraju o tome da li mogu na istu listu. Dveri bi u ovaj blok, ali se DS tome protivi, pa su u fazi čekanja, dok je DSS sve odluke ostavio za jesen. UčešÄ‡e na beogradskim izborima najavio je i Luka Maksimović iz Mladenovca, poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli, tako da će kampanja biti zanimljiva”, zaključuje se u tekstu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE