Obrenovac, 22.10.2018

Vučić u BiH 7. i 8. septembra


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 17.08.2017.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u službenoj poseti BiH, 7. i 8. septembra, najavio je predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović

Foto:Tanjug
"Predsednik Republike Srbije Vučić, na naš poziv, u službenoj poseti BiH 7. i 8. septembra 2017.", objavio je Čović na svom Tviter nalogu.

Predsednik Vučić rekao je ranije da se radi na njegovoj poseti BIH, a na poziv predsedavajućeg Predsedništva BiH, te da je uvek raspoložen za razgovore u Sarajevu, jer je to, ocenio je, prilika da se reafirmiše politika mira i stabilnosti i dobrih odnosa.

"Za mene je ovo prilika da reafirmišemo politiku mira i stabilnosti, dobrih odnosa, jer čini mi se da je to jedna od stvari koju moramo da uradimo na najbolji mogući način da bismo stablnost i mir mogli da sačivamo", rekao je Vučić novinarima tokom vikenda.

Čović je ranije izjavio da će tokom narednih dana BiH posetiti najpre predsedik Srbije Vučić, a potom I predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Ocenio je da poseta Vučića BiH ima posebnu težinu, jer se u prethodnom periodu jako dugo dogovarala i poseta prethodnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koja, međutim, nije ralizovana.

Predsedavajući Predsedništva BiH I lider HDZ BiH je rekao I da će svrha posete predsednika Srbije biti razgovor o otvorenim pitanjima.

"Svrha ovih susreta je da se BiH, ponovo, na jedan pozitivan način stavi u središte njihovih zanimanja, kao i da se razgovara o svim otvorenim pitanjima od značaja za sve tri zemlje", kazao je Čović.

Čović je tada naveo I da zbog unutrašnjiih previranja u BiH Vučićeva poseta ima dodatnu težinu.

U intervju Večernjem listu, izdanju za BiH, Čović nije isključio mogućnost kasnijeg trilateralnog sastanka najviših predstavnika BiH, Srbije I Hrvatske koji će, kako je kazao, "dodatno osnažiti uzajamno partnerstvo tri zemlje i dati zamah operativnom rešavanju otvorenih pitanja na nivou odgovarajućih komponenti izvršne vlasti”.

A jedna od poruka tih sastanaka mogla bi biti, smatra Čović, da se političari ne smeju vraćati u prošlost i problemima iz devedesetih godina, već gledati šta donosi prosperitet u ovom trenutku i za budućnost ovih zemalja i naroda.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE