Obrenovac, 23.10.2018

Brnabi─çeva o smenama u Vladi: Samo ako izostanu rezultati


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 18.10.2017.
Premijerka Srbije Ana Brnabi─ç je rekla da smena u Vladi mo┼że biti samo ako izostanu rezultati a da su za sada rezultati rada njenih ─Źlanova odli─Źni i vidljivi

Foto:Tanjug


´╗┐

Ona je dodala da svi dele istu ┼żelju - "da Srbija postane bolja i uspešnija".

"U Vladi, kao i u svakom drugom kolektivu, rade ljudi koji su razli─Źiti, od kojih svako ima neku svoju energiju i razmišljanje... Mi smo tu da sprovodimo zajedni─Źku politiku koja ─çe dati bolji poslovni ambijent i omogu─çiti bolji ┼żivot naših gra─Ĺana. Samo to je va┼żno", rekla je Ana Brnabi─ç u intervju za "Ve─Źernje novosti" od utorka.

Na pitanje kada ─çe Vlada zauzeti poziciju oko statusa slu┼żbenika u Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu, Ana Brnabi─ç je kazala da je "naša" odluka o tome da li ─çe slu┼żbenici u Centru dobiti diplomatski status ili ne─çe.

"Na to ne─çe uticati ni Moskva, ni Vašington. Centar u Nišu je va┼żan za našu zemlju, jer je to mesto odakle se kre─çe u pomo─ç u vanrednim situacijama, slu─Źajevima elementarnih nepogoda ili tehnoloških havarija", kazala je ona i navela da ┼żeli da se na─Ĺe rešenje prihvatljivo za sve kako taj Centar više ne bi bio predmet sukoba.

Ponovila je da je strateško opredeljenje Srbije ─Źlanstvo u EU, ali i da Srbija ima ─Źvrste tradicionalne, kulturne, jake ekonomske i trgovinske veze sa Rusijom.

"Mi smo oko toga sa svim našim partnerima otvoreni i iskreni i dok god je tako, sve je u redu", kazala je ona.

Navode─çi da Srbija te┼żi da što je pre mogu─çe zatvori pregovara─Źka poglavlja sa EU, Ana Brnabi─ç je rekla da je u tom procesu najva┼żnije da se reforme stvarno implementiraju, a ne da se taj posao samo "odra─Ĺuje" zbog Evropske unije.

"┼Żelimo da postanemo ─Źlan evropske porodice naroda zato što nam je tamo mesto, ali da kada u─Ĺemo u EU budemo jak i stabilan partner koji ─çe mo─çi da doprinese ukupnom napretku EU. Tako─Ĺe, mi je va┼żno da napomenem da je EU dala jasan siganl celom regionu da je otvorena za prijem novih ─Źlanova", kazala je premijerka Srbije.

Upitana da li ─çe uopšte u Brisel biti poslato najavljeno pismo o ;sa pitanjima o stavu EK da se slu─Źajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti, Ana Brnabi─ç je kazala da Srbija podr┼żava vladu u Madridu kada je re─Ź o tom pitanju i da je zato uva┼żila molbu prijatelja iz Španije da se pismo ne nosi u Brisel.

"Suština je da Evropska komisija mora da bude i ostane statusno neutralna. Ta statusna neutralnost je nešto na ─Źemu sam insistirala i u razgovorima u Briselu", kazala je ona i dodala da Srbija ima partnerski i otvoren odnosa sa EK i svim institucijama u okviru EU.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE