Obrenovac, 23.10.2018

Brnabić: Vlada jedinstvena, ministri misle svojom glavom


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 20.09.2017.
Vlada je jedinstven tim i nema sukoba, a to što neko ima drugacije mišljenje ne znači da imate dve struje u Vladie, izjavila je premijerka Ana Brnabić

Foto:Tanjug
"Ponosim se što u timu Vlade imam ljude koji misle svojom glavom i koji za neke stvari ne dele mišljenje i ne boje se da to kažu. Mi tako dolazimo do toga da zakonska rešenja možemo da pošaljemo u Skupštinu, a da ona budu najbolja i usaglašena među resorima, jer mi na kraju snosimo svu odgovornost", rekla je Brnabićeva.

U intervju za portal Telegraf, premijerka je naglasila da su sednice Vlade zatvorene za javnost upravo iz razloga da se svi ministri osećaju slobodni da kažu iskreno šta misle o nekom predlogu zakona, pozakonskom aktu.

"Važno da mi ne mislimo jednom glavom, već imate odgovorne ministre, koji ako se ne slažu, mogu da kažu jasno i glasno zbog čega se ne slažu i da mi otvorimo dijalog o tome i da iz tog dijaloga izadjemo sa jednim optimalnim rešenjem", rekla je Brnabićeva.

Meni je žao, navela je ona, što postoje neka curenja informacija iz Vlade, zato što mislim da su sednice Vlade sa pravim razlogom zakonski zatvorene za javnost, jer ja kao, predsednica Vlade, želim da stimulišem dijalog medu mojim ministrima.

"Mislim da je to apsolutno jedna dobra stvar, isto kao što želim da damo primer kao Vlada u javnosti, da razlicito mišljenje ne znači da je neko protiv vas ili da ste vi u sukobu sa tom osobom. Znači samo da treba da vodite dijalog i da vidite kako možete da pomirite ta dva mišljenja, u najboljem interesu građana", rekla je predsednica Vlade Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE