Obrenovac, 22.10.2018

Vučić: Pozvao sam Trampa u Srbiju, rekao je 'dogovoreno'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 21.09.2017.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Njujorku da je američki predsednik Donald Tramp prihvatio njegov poziv da poseti Srbiju

Foto:Tanjug
"Kada sam mu uputio poziv, detaljno sam obrazlagao zašto mislim da je važno da dođe u Srbiju. Govorio sam o odnosu svih građana u Srbiji prema njemu i američkoj politici, kako će ga dočekati ljudi u Srbiji, zašto je to važno, kao i da bi njegova pojava pokazala koliko Srbi žele to prijateljstvo", rekao je Vučić novinarima u Njujorku.

Vučić je kazao da se na sinoćnom prijemu američkog predsednika i njegove supruge za lidere koji se nalaze u Njujorku povodom održavanja Generalne skupštine UN čak četiri puta rukovao sa Trampom, sa kojim je, čini mu se, duže od drugih imao prilike da razgovara.

"Pozvao sam ga da dođe u Srbiju i on je rekao da prihvata i da želi da dođe u Srbiju, rekao je - dogovoreno je i onda je poslednji put pružio ruku", naglasio je predsednik Srbije.

On je objasnio da je imao priliku da malo duže od ostalih lidera provede u društvu Trampa i da je mogao da mu iznese razloge zašto treba da dođe u našu zemlju.

"Imao sam malo više vremena od ostalih da provedem u njegovom društvu, zahvaljujući priči koju smo započeli, valjda i zato što smo iz istog regiona sa njegovom suprugom", istakao je Vučić.

O politici uopšte su, kaže, vrlo kratko razgovarali, ali je o Srbiji rekao sve što je želeo.

Sa Melanijom Tramp je, naveo je srpski predsednik, razgovaro na mešavini srpskog i slovenačkog, tako da su se "odlično razumeli", objasnio je.

Ona se trudila na slovenačkom, pomalo na srpskom, a ja najveći deo na srpskom i pomalo na slovenačkom, ono malo što znam na tom jeziku“, ukazao je Vučić i primetio da je bio lepo primljen na tom prijemu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE