Obrenovac, 24.02.2019

Ružić: Da papiri odu u istoriju, gde im je i mesto


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 22.01.2018.
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da je suština digitalizacije u promeni načina na koji se pružaju javne usluge

Foto:Tanjug
Navodeći da je digitalizacija prioritet Vlade Srbije, ministar je istakao da je težnja da se usvajanjem Zakona o elektronskoj upravi "papiri pošalju u arhive i istorije, gde im je u savremenom svetu i mesto".

"Očekujemo da će efekte ovog zakona osetiti svi, i gradjani i privreda, ali i zaposleni u upravi, jer omogućavamo bezbedno korišćenje savremenih informacionih i komunikacionionih tehnologija što olakšava i ubrzava komunikaciju sa i izmedju državnih službi", rekao je Ružić.

Ružić je ocenio da način rada na koji obavezuje taj propis omogućava i smanjenje administrativnih troškova i povećava pravnu sigurnost i transparentnost rada, čime se kako je rekao, smanjuje i prostor za korupciju i druge vidove zloupotreba vršenja javnih ovlašćenja.

"Kada u rad uprave uvedete savremene tehnologije, softvere, kada onemogućite da neki papir stoji u nečijoj fioci, isključujete i svaku mogućnost da rešavanje zahteva gradjana zavisi od volje pojedinca", naveo je ministar.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE