Obrenovac, 23.10.2018

PREDSEDNIK O KOSOVU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 23.08.2017.
Vučić: Dijalog o KiM već počeo

Foto:Tanjug
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se dijalog o KiM voditi u više koncentričnih krugova i da smatra da je on već počeo.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je dijalog "zdrav" i dobrodošao i da pomaže Srbiji da objektivno i realno sagleda svoju poziciju, poziciju srpskog naroda na KiM, ali i da sagledava budućnost.

Kako je rekao, dijalog je već počeo i najveći broj ljudi javnoj sceni se izjašnjava i, veruje, nastaviće to i ubuduće da radi.

Predsednik Srbije je, precizirajući, u odgovor na pitanje da li će dijalog biti formalizovan, rekao da će se on odvijati u više različitih koncentričnih krugova, u odborima i na plenarnim sednicama parlamenta "iako će nažalost to uvek da se koristi za političke obračune", u civilnom društvu i nevladinom sektoru, crkvi, akademiji, kulturi...

On je, takođe, rekao da o tome kao, i o nekim drugim pitanjima, razgovara i sa bivšim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Vučić je, ističući značaj razgovora i dijaloga u društvu, rekao i da pitanje Ustava nije samo pitanje 67 odsto poslanika ili 50 plus jedan odsto građana, koji su se izjasnili na referendumu:

"To mora da bude i značajnija većina i saglasje različitih činilaca, kako bi taj Ustav bio dugoročan i mogao da opstane, a ne da se menja na svakih nekoliko godina", zaključio je Vučić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE