Obrenovac, 17.02.2019

'Da izgubimo samo ono što moramo, u Srbiji se spremili...'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 26.01.2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je nezaobilazna tema u Davosu bila Kosovo i Metohija

Foto:Tanjug
On je poručio da je naše da probamo da razgovaramo i postignemo kompromis, te da izgubimo samo ono što moramo.

"To znači da ne izgubimo ono što ne smemo da izgubimo, a da, ako hoćete da to definišem na taj način, izgubimo samo ono što moramo. Ja mislim da je to nešto što je normalno, racionalno", rekao je Vučić za RTS u Davosu.

"Naše je da probamo da razgovaramo i da postignemo kompromis. Zato sam rekao Albancima - ako vi govorite svaki dan i ako neki drugi u svetu očekuju da ćemo mi da damo sve a da zauzvrat ne dobijemo ništa, a da vi dobijete sve, a za uzvrat ne pružite ništa - hvala i doviđenja."

Neki od njihovih funkcionera su mi već odgovorili i rekli u redu je doviđenja, naveo je Vučić i dodao:

"Samo vas molim da mi to kažete javno i da to kažu oni koji donose odluke a ne njihovi fićfirići - ti kada donesu odluku onda ćemo da kažemo hvala i doviđenja."

Na pitanje da li je o tome razgovarao sa Johanesom Hanom i šta je on rekao predsednik Srbije je naveo da je evropski komesar rekao da razume poziciju Srbije i da zna koliko nam je teško da trpimo svakodnevna poniženja na različite načine, ali je zatražio od nas odgovornost.

On je naveo da očekuje nastavak dijaloga, da su i današnji razgovori neka forma dijaloga, ali je problem da mi tražimo rešenje oko istrage ubistva Olivera Ivanovića i tražimo rezultate.

Vučić je podsetio da je američki ambasador poručio Prištini da je ovo izvanredna prilika da pokažu rezultate.

"Ako ih ne bude bilo, posumnjaćemo da neko od početka nije ni želeo da se do rezultata dođe", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo da bi, ukoliko se ne postigne rešenje za KiM to smatrao nekom vrstom poltičkog poraza, uz opasku da će kad-tad to morati da se reši, a da bi sve bilo gubljenje vremena sledećih 10-15 godibna.

"Znam da su se Srbiji spremili, zašiljli olovku, neki da opsuju neki da mi skinu glavu - nije to problem. Samo vi svoj posao zajedno radite jer šta god uradim i kako god oni će da kritikuju, Ali je važno kako će se to meriti u budućnosti i šta će tome da govore naša deca", rekao je Vučić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE