Obrenovac, 20.10.2018

Vučić: Da čuvamo mir i stabilnost kao Despot Stefan


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 26.08.2017.
Predsednk Srbije Aleksandar Vučić otvorio je Međunarodni Festival viteštva koji nosi ime despota Stefana Lazarevića

Foto:Dimitrije Gol
Vučić je poručio da je taj sprski vladar izgradio zemlju zato što je sačuvao stabilnost i mir i da isto tako i mi danas treba da čuvamo stabilnost i mir kako bi Srbija napredovala.

Vučić je, na otvaranju festivala viteštva "Despot Stefan Lazarević" - JUST OUT Manasija 2017, istakao da je Despot Stefan bio poznat u celom svetu kao sposoban državnik, vojskovođa, reformator i da je omogućio ekonomski rast tadašnje Srbije.

Vučić je podvukao da je to uradio zahvaljući mudroj politici koja je obezbedila mir i koju je omogućio prosperitet Srbije.

On je rekao da se Srbija i danas bori za mir za stabilnost u regionu i želi da značajno doprinese da se taj mir i stabilnost očuvaju jer je to vazno za ekonomski i svaki drugi razvoj.

Kako je rekao, ima i sličnosti sa onim što se dešavalo pre šest vekova, gde su mnogi hteli da nešto oduzmu od Srbije, ali da Srbija nije to kroz vekove dozvolila, pa ni sada neće, da joj oduzmu nešto što je njeno.

Tokom otvaranja festivala održan je i defile učesnika.

Festival će trajati do nedelje, a održava se u znak sećanja na skoro šest vekova od kada je Despot Stefan Lazarević sagradio jedno od manastirskih zdanja sa crkvom Svete Trojice.

Domaćini manifestacije su "Beli orlovi", vitezovi iz Srbije, koji će ugostiti "saborce" iz više od 17 zemalja, među kojima su Rusija, Mađarska, Hrvatska, Crna Gora i druge.

Ove godine će doći i gosti iz Turske kao i skandinavski vikinzi.

Za najmlađe posetioce festivala, organizovane su brojne radionice sa vitezovima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE