Obrenovac, 23.10.2018

Vučić: Formiran je tim za rad na tekstu Deklaracije


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 30.10.2017.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sastavljen tim koji će u Srbiji i Srpskoj početi da radi na tekstu Deklaracije o opstanku srpskog naroda

Foto:Tanjug / Rade Prelić
U timu će, kako je rekao, iz Srbije biti dekan Filološkog fakulteta u Beogradu prof. dr Ljiljana Marković, dekan Pravnog fakulteta u Beogradu Sima Avramović, profesor Pravnog fakulteta Mirko Vasiljević i predsednik Matice srpske Dragan Stanić.

Pored njih, u timu će biti još nekoliko lignvista, stručnjaka za slavistiku koji će zajedno raditi na tekstu, dodao je Vučić nakon razgovora sa predsednikom RS Miloradom Dodikom.

"Razgovarali smo o Deklaraciji, kao opštem pravnom aktu za koji smo se dogovorili da bude važan kamen u nasem budućem delovanju i sastavili smo tim istaknutih ljudi koji već počinje da radi u Srbiji i RS", rekao je Vučić.

Deklaracija će, prema ranijim najavama, obuhvatiti pravo na upotrebu srpskog jezika i ćiriličnog pisma, zatim pravo na izučavanje i negovanje srpske kulture, pravo izučavanja srpske istorije i negovanje srpske slobodarske tradicije, očuvanje nacionalne geografije, pravo na očuvanje i zaštitu srpskog kulturno-istorijskog nasleđa i pravo na informisanje na srpskom jeziku.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE