Obrenovac, 22.10.2018

Sporno ime liste Dveri za lokalne izbore


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 30.11.2017.
Pokret Dveri saopštio je da je izborna komisija opštine Kostolac odbila izbornu listu tog pokreta za učešće na lokalnim izborima zakazanim za 24. decembar

Foto:Logo
U saopštenju je ocenjeno da to nije posledica kršenja propisa prilikom podnošenja liste već straha vladajuće Srpske napredne stranke od jačanja Dveri na svim nivoima.

Pokret Dveri prijavio je izbornu listu pod nazivom "Dveri - da Kostolac vratimo Kostolčanima", ali je lokalna izborna komisija ocenila da ime te liste treba da bude usklađeno sa odredbama Zakona o lokalnim izborima, tako da naziv izborne liste bude određen prema nazivu političke stranke koja je podnosi.

Dveri, međutim, smatraju da zakon nije isključio mogućnost da se pored naziva registrovane stranke u naziv izborne liste unese slogan i sličan dodatak, tako da ne stoji tvrdnja da ime liste nije usklađeno sa zakonom.

"Postavljamo pitanje Izbornoj komisiji Gradske opštine Kostolac ali i čitavoj srpskoj javnosti, kako je moguće da je na lokalnim izborima u Kovinu bilo dozvoljeno da u nazivu izborne liste Srpske napredne stranke ne bude sadržan naziv podnosioca (Srpska napredna stranka) već samo slogan 'Aleksandar Vučić - Brže, jače, bolje', a da se u Kostolcu obara zakonita i pravilna izborna lista pod nazivom 'Srpski pokret Dveri - da Kostolac vratimo Kostolčanima?'", dodaje se u saopštenju.

Taj pokret je dodao da će volja građana Kostolca koji su svojim potpisima podržali listu biti odbranjena zakonskim sredstvima a posebno izjavljivanjem žalbe Upravnom sudu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE