Obrenovac, 14.12.2018

Vulinov utisak godine


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 30.12.2017.
Migovi koji su stigli u okviru vojno-tehničke saradnje s Rusijom obeležili su svakako godinu koja je na izmaku, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin

Foto:Tanjug / Tanja Valić
Oni su, dodaje, znatno doprineli našoj borbenoj gotovosti, kaže da je srpska vojska na taj način modernizovana, osnažena, te da se u međuvremenu popunjava potrebnim kadrom, a da su sve to stvari koje su, kad je reč o Ministarstvu odbrane, obeležile ovu godinu.

Upitan ima li nešto što želi da zaboravi, Vulin kaže:

"Ne, baš bih voleo sve da zapamtim, jer, sve to što sam zapamtio, pomoći će mi da u nekim narednim godinama znam i ljude i prilike".

Vulin se osvrnuo i na komentar "građanina" Miloša Vučevića o presudi u slučaju bivšeg ministra Predraga Bubala.

"Miloš Vučević nije napravio nikakvu grešku, rekao je istinu i otkrio je dvostruke standarde u našem životu, izjavio je ministar odbrane.

Vulin je rekao da "izgleda da članovi SNS ne smeju da komentarišu bilo šta".

"Ne smete da budete običan čovek i ne smete da kažete šta mislite. On (Vučević) je napravio samo jednu grešku, to je što je komentarisao nešto u čemu se nalazi Miroslav Mišković. E to je problem, ne smete da komentarišete ništa što ima veze sa Miškovićem, previše je tu novca, i njime možete da kontrolišete puno stvari i puno ljudi", rekao je Vulin.

To izgleda, kako je rekao, nije smeo da radi, a Vulin ne razume zašto ne može da kaže ono što misli, a da, istovremeno, s druge strane, postoje ljudi koji mogu da kažu šta god hoće.

"Ili ćemo imati iste kriterijume za sve, ili ne treba da ih imamo, a što se mene tiče, mislim da Miloš Vučević nije rekao ništa pogrešno", rekao je Vulin.

Na pitanje zašto prelazi preko činjenice da je aktima vlade i Skupštine zabranjeno državnim funkcionerima da komentarišu sudske presude, Vulin kaže da Vučević presudu nije komentarisao kao državni funkcioner, čak ni kao poslanik, već da je on u lokalnoj samoupravi, koja, kako smatra, u tom smislu ne pripada državi.

"Vučević je to komentarisao kao čovek, pojedinac, kao pravnik i ne vidim zašto nema pravo da ima svoj stav. Ja samo uvažavam njegov stav, njegovo mišljenje", rekao je ministar.

Vulin je podsetio da, kada je "potpredsednik vlade Stefanović dobio presudu protiv jednog lista u Beogradu", svi su komentarisali i rekli da je to sramota, da je pravosuđe pod kontrolom vlasti i da takvo pravosuđe ne sme da postoji, kao i da su takve sudije sramota i da treba da budu izbačene iz pravosuđa.

"Ili ćemo imati iste kriterijume za sve, ili ne treba da ih imamo, a što se mene tiče, mislim da Miloš Vučević nije rekao ništa pogrešno", ponovio je Vulin.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE