Obrenovac, 22.05.2018

'Pravno obavezujući dokument, pa bismo mogli u EU'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 01.02.2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da EU očekuje od Srbije pravno obavezujući dokument sa Prištinom, posle kojeg bismo mogli da postanemo članica EU

Foto:TANJUG/DIMITRIJE GOLL
Vučić je preneo da mu je to rekao i predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani, sa kojim se sastao u Beogradu, i dodao da su razgovarali o mnogim pitanjima, između ostalog i o regionalnoj stabilnosti, pitanju vladavine prava...

Tajani je to potvrdio na zajedničkoj pres-konferenciji i precizirao da sporazum treba da bude potpisan pred formalno učlanjenje Srbije u EU.

Vučić je zahvalio predsedniku Evropskog parlamenta na poštovanju Srbije i srpskog naroda i na tome što je dobro upoznao i Srbiju i Zapadni Balkan.

"Da je Evropska unija imala više takvih ljudi, koji na taj način poštuju srpski narod, uveren sam da bismo i mi bili mnogo vredniji i imali bolje rezultate", rekao je Vučić na pres-konferenciji nakon susreta i razgovora s Tajanijem.

Kako je naveo, lično je počastvovan zbog posete Tajanija, "čoveka koji na svakom mestu pokazuje izuzetno znanje ne samo o Srbiji, već i o Zapadnom Balkanu i uopšte Balkanu".

“Hvala i za podršku Srbiji na njenom putu ka EU. Visoko cenimo činjenicu da EP, kao direktno izabrano zakonodavno telo koje pedstavlja 400 miliona ljudi, prepoznaje važnost proširenja EU na Zapadni Balkan”, rekao je Vučić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE