Obrenovac, 15.02.2019

'Pravno obavezuju─çi dokument, pa bismo mogli u EU'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 01.02.2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vu─Źi─ç je rekao da EU o─Źekuje od Srbije pravno obavezuju─çi dokument sa Pri┼ítinom, posle kojeg bismo mogli da postanemo ─Źlanica EU

Foto:TANJUG/DIMITRIJE GOLL


´╗┐

Vu─Źi─ç je preneo da mu je to rekao i predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani, sa kojim se sastao u Beogradu, i dodao da su razgovarali o mnogim pitanjima, izme─Ĺu ostalog i o regionalnoj stabilnosti, pitanju vladavine prava...

Tajani je to potvrdio na zajedni─Źkoj pres-konferenciji i precizirao da sporazum treba da bude potpisan pred formalno u─Źlanjenje Srbije u EU.

Vu─Źi─ç je zahvalio predsedniku Evropskog parlamenta na poštovanju Srbije i srpskog naroda i na tome što je dobro upoznao i Srbiju i Zapadni Balkan.

"Da je Evropska unija imala više takvih ljudi, koji na taj na─Źin poštuju srpski narod, uveren sam da bismo i mi bili mnogo vredniji i imali bolje rezultate", rekao je Vu─Źi─ç na pres-konferenciji nakon susreta i razgovora s Tajanijem.

Kako je naveo, li─Źno je po─Źastvovan zbog posete Tajanija, "─Źoveka koji na svakom mestu pokazuje izuzetno znanje ne samo o Srbiji, ve─ç i o Zapadnom Balkanu i uopšte Balkanu".

“Hvala i za podršku Srbiji na njenom putu ka EU. Visoko cenimo ─Źinjenicu da EP, kao direktno izabrano zakonodavno telo koje pedstavlja 400 miliona ljudi, prepoznaje va┼żnost proširenja EU na Zapadni Balkan”, rekao je Vu─Źi─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE