Obrenovac, 23.10.2018

Vulin: Vojno obu─Źiti i one koji nisu pripadnici vojske


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 02.08.2017.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je potrebno da se u proces vojne obuke uvedu i oni koji nisu pripadnici vojske

Foto:Ministarstvo odbrane


´╗┐

Vulin je tokom obilaska Komande za obuku Vojske Srbije u kasarni “Top─Źider” istakao i da je visoka obu─Źenost starešina i svakog vojnika od najve─çeg mogu─çeg zna─Źaja za vojsku, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

On je dodao da svi napori koje ula┼że Ministarstvo, Generalštab i Komanda za obuku nisu dovoljni bez pomo─çi ─Źitave dr┼żave i društva.

"Zato mi moramo da na─Ĺemo na─Źine da ponovo u proces obuke uvedemo i one koji nisu pripadnici vojske. Nijedna vojska na svetu nije dovoljno brojna i nijedna vojska na svetu nije dovoljno spremna za izazove koji su pred nama ukoliko nema podršku ─Źitavog stanovništva i svih gra─Ĺana", naveo je Vulin.

Prema njegovim re─Źima, da bi to bilo mogu─çe, “mora da se razmišlja o na─Źinima i mehanizmima kako da se vrati obu─Źenost”.

“Da se vrate odre─Ĺene kursevi i tehnike po kojima bi se najšire stanovništvo ponovo obu─Źavalo svim onim veštinama i znanjima koja su potrebna da bi se branila zemlja”, navodi Vulin.

“Komanda za obuku radi izuzetan posao, naša vojska mo┼że da se meri sa bilo kojom drugom armijom po nivou i kvalitetu obu─Źenosti, ali bez podrške ─Źitavog naroda, to jednostavno ne─çe biti dovoljno, i Srbi to sebi, sigurno ne─çe dopustiti", dodao je on.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE