Obrenovac, 23.10.2018

'Novim zakonom novac za treće dete do punoletstva'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 04.12.2017.
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže da bi do kraja godine trebalo da bude donet novi zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom

Foto:Tanjug
Kako navodi, time se omogućava veći “roditeljski dodatak”.

Osim toga, ona je najavila da se novim Građanskim zakonikom predviđa da majke imaju nadoknadu za treće dete do njegovog punoletstva.

Mihajlovićeva je za list "Politika" od nedelje rekla da predlog budućeg Građanskog zakonika ne predviđa retrokativnu isplatu majkama koje imaju troje dece, kao i da još nije dogovoreno da li će to biti simbolična pomoć ili isplata u visini jedne plate.

Novim zakonom o finansijskoj podršci porodicama sa decom predviđeno je najveće povećanje roditeljskog dodatka za prvo dete, ali i za drugo, treće i četvrto koje majke dobijaju u 24 mesečne rate.

Prema rečima Zorane Mihajlović, novina i to što će se nadokanda uplaćivati direktno na račun majke, a ne poslodavca.

Ona je istakla da će to pravo od sada ostvarivati žene koje su angažovane po ugovoru o radu, ugovoru o privremenim i povremenim poslovima i one koje su na selu i bave se poljoprivredom.

Prema podacima lista "Politika" u Srbiji živi više od 5.000 porodica sa petoro i više dece, dok troje dece ima 99.368 porodica.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE