Obrenovac, 22.10.2018

Da li 'tone brod' Saše Jankovića: Još dvoje izašlo iz PSG?


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 06.12.2017.
Advokat Božo Prelević podneo je ostavku na mesto poverenika PSG Saše Jankovića, a iz pokreta se isčlanio i pozorišni reditelj Kokan Mladenović, piše 'Blic'

Foto:Logo
"Blic" je tu vest objavio u svom štampanom izdanju, pozivajući se na neimenovani izvor iz Pokreta slobodnih građana, ali uz napomenu da ni Prelević, ni Mladenović nisu zeleli da komentarišu te navode.

Sagovornik "Blica" iz vrha PSG kaže da je Prelević o svojoj ostavci rukovodstvo Pokreta obavestio pisanim putem, ubrzo nakon vanredne skupštine PSG. "Moj zadatak je bio da formiram Gradski odbor, ja sam to i okončao. Takođe sam formirao i 12 opštinskih odbora i taj posao je takođe završen", rekao je Prelević za "Blic", a list podseća da je advokat pre desetak dana na vanrednoj skupštini PSG izbran za člana Predsedništva tog pokreta.

Na pitanje zar nije logično da sada, kada su odbori formirani počne da se ostvaruje zacrtani cilj, a ne da se podnosi ostavka, Prelević je rekao da nema komentar. List navodi da im je izvor iz vrha PSG rekao da je Prelević podneo ostavku.

"Kao i većina nas, nije bio zadovoljan poslednjim dešavanjima. Za mnoge postupke lidera PSG Saše Jankovića nije bilo racionalnog objašnjenja i verovatno da je to jedan od glavnih razloga što je i on odlučio da ode", rekao je sagovornik "Blica", a preneo Tanjug.

"Blic" navodi da ni Mladenović nije želeo da potrvdi njihova saznanja da je napustio PSG, niti da govori o razlozima za taj postupak. "Nemam komentar na Sašu Jankovića", rekao je Mladenović, a na pitanje lista da samo potvrdi da je izašao iz Pokreta - ponovio je istu rečenicu.

List navodi da im je izvor iz vrha PSG rekao da novi odlasci nikog u Pokretu nisu začudili, kao i da se očekuju novi odlasci "jer osim nekoliko ljudi veoma bliskih Jankoviću, više niko ne veruje ni u njega ni u ideju od koje je sve počelo".

Mnoge je, prema rečima sagovornika "Blica", razočaralo loše ophođenje lidera PSG prema ljudima koji su činili okosnicu kampanje za presedničke izbore. List navodi i da je književnik Dragan Velikić na ivici da se išÄlani iz pokreta.

Prema tvrdnjama više sagovornika tog lista, on ima drugačije razloge za takav potez od većine onih koji su Pokret do sada napustili. "Na jednom sastanku na kojem je bilo više ljudi, Velikić je rekao Jankoviću da će se distancirati od Pokreta ukoliko pred beogradske izbore bude napravljena koalicija sa Narodnom strankom Vuka Jeremića", rekao je izvor "Blica".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE