Obrenovac, 23.10.2018

Jutarnji: Kolinda zove Vučića u Zagreb


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 07.08.2017.
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputiće poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da na jesen poseti Hrvatsku

Foto:Getty Images
To nezvanično saznaje hrvatski "Jutarnji list" iz krugova bliskih hrvatskoj predsednici.

U predsedničkom ofisu na Pantovčaku procenjuju da su ”sazreli uslovi” za posetu, a po protokolu ”na redu” je, navodi list, da srpski predsednik poseti Zagreb.

"Jutarnji list" piše da je od ranije poznato da je Grabar-Kitarović odbila da pozove bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića nakon njegove izjave da je legitimno to što u programu nekih srpskih stranaka stoji da im je cilj granica Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica.

Kako navodi list, nakon te izjave u Sarajevu predsednica Hrvatske je donela konačnu odluku da Nikolić neće biti službeno pozvan, iako su pre te izjave dve kancelarije pripremale i dogovarale njegovu posetu.

U međuvremenu je, podseća hrvatski dnevnik, Vučić, dok je još bio premijer, uputio poziv i predsednici i premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću da posete Srbiju ”kada žele”, a Grabar-Kitarović je otišla u Beograd na inauguraciju srpskog predsednika gde je bila vrlo srdačno dočekana.

"Jutarnji list" piše da je sam Vučić pokazao želju da se ide u smeru normalizacije hrvatsko-srpskih odnosa, a jedan od važnih koraka u tom smislu je bio i susret u Hrvatskoj i Srbiji, te potpisivanje deklaracije o unapređenju odnosa u Subotici u kojoj su Grabar-Kitarović i sadašnji predsednik Srbije detektovali u kom smeru ta normalizacija treba da ide.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE