Obrenovac, 20.01.2019

PSG potpisao sporazum o saradnji sa četiri pokreta


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 10.12.2017.
Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković i lideri još četiri pokreta potpisali su u Beogradu sporazum o saradnji

Foto:Logo
Osim toga, oni su najavili najavili povezivanje sa brojnim pokretima istog opredeljenja “u cilju promene teškog života u Srbiji i načina obavljanja vlasti”.

Sporazum su potpisali lideri Pokreta za preokret Janko Veselinović, Šumadijske regije Saša Milenić, Novog pokreta Rešad Hodžić i Pokreta protiv diktature Tijana Hegić.

Janković je naveo da pokreti sporazumom žele da pokažu da građani imaju pravo na organizovanje i demokratiju mimo političkih stranaka. Dodao je da se lideri tih pokreta danas nisu okupili da bi došli na vlast.

"Cilj nam je da promenimo metod vlasti od koga nam se grči želudac, nećemo stati, vratićemo spokoj u naše domove. Rezervnu državu nemamo, verujemo u uspeh i nećemo se zaustaviti", rekao je Janković.

Janković je naveo da se u Srbi živi teško, u malim mestima, u selima, gradovima, metropolama građani strepe, kao i oni koji rade i oni bez posla, i da sve to mora da se promeni, a kako je dodao, da bi se promenilo mora se promeniti način vršenja vlasti.

On je rekao da su pokreti odgovor na izazov današnjice, "jer su stranke potčinile politku sebi, a jedna stranka i celu državu" što, kako je dodao, nije bilo ni u vreme socijalizma kada je u celoj zemlji postojala samo jedna partija.

Hegić je navela da je sporazum sa PSG potpisan u cilju spajanja građanskog i političkog aktivizma, da "pokret" postane kontrolni element, da bude blizu politike kao takve, ali i da ukaže na važnu ulogu mladih i da mladi kojima će zemlja ostati budu tu.

Janko Veselinović je dodao da Srbija ima dve, možda tri opcije, od kojih je prva da se bude na strani diktature, a druga da se suprotstave diktaturi i uništavanju institucija. On je naveo da je siguran da će im se pridružiti i drugi pokreti, građani, radnici, seljaci i svi nezadovoljni, a kako je dodao u Srbiji je takvih mnogo.

Takođe, lider Pokreta za preokret je izrazio očekivanje da će opozicija na beogradskim izborima imati zajedničkog kandidata, kako bi pobedila diktatorski režim.

Hodžić, lider novopazarskog nedavno osnovanog Novog pokreta, rekao je da je vreme da se snage ujedine, da se sujete ostave po strani, da se nađe minimum zajedničkih interesa kako bi se stalo na kraj tiraniji pristunoj u malim i velikim sredinama i celoj Srbiji.

Milenić je rekao da PSG i Šumadijska regija u Kragujevcu sarađuju pola godine, i da im je važna borba na pravo za lokalnu samoupravu koja je u dnevnopoličkom životu negirana, a kojoj sad preti i ekonomsko razbaštinjenje.

Janković je najavio da će im se uskoro pridružiti i Mađarski pokret iz Subotice.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE