Obrenovac, 15.02.2019

LSV: Da li je Beograd jedino što postoji u Srbiji?


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 12.02.2018.
Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je da se i kroz aktuelnu kampanju za beogradske izbore jasno uočava 'temeljna centralizacija koja vlada u Srbiji'

Foto:Logo
Kako ističu, centralizacija je Srbiju učinila "jednom od najzaostalijih evropskih država".

"Pored već famoznog Beograda na vodi, stambeno-poslovnih objekata i poslovnih zona u Borči, sve je više informacija o novim školama, renoviranju obrazovnih objekata, povlasticama za starije sugrađane... Najavljuje se izgradnja metroa, a železničke pruge u Vojvodini i drugim delovima zemlje dozvoljavaju brzinu od 20 do 30 kilometara na čas", naveo je LSV.

Pokrajinska poslanica te stranke Sandra Ristić navela je u saopštenju da li u ostatku Srbije ima škola koje treba renovirati ili izgraditi, ima li penzionera kojima je potrebna pomoć, ima li dece kojoj su potrebna igrališta.

"Kampanja za izbore za novi saziv beogradske Skupštine iznedrila je nove ideje za decentralizaciju Beograda, ali se nije čulo ništa o idejama o decentralizaciji Srbije. Potpuno nerazumevanje problema cele države dovodi do apsolutnog prioriteta problema Beograda u odnosu na problem ostalih građana Srbije", ocenila je Sandra Ristić.

Ona je pozvala na poštovanje Ustava Srbije po kojem građani svih delova zemlje treba da budu ravnopravni.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE