Obrenovac, 22.10.2018

Makron pisao Vučiću: Doći ću u Srbiju


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 12.12.2017.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Francuske Emanuela Makrona u kojem Makron potvrduje da će posetiti Srbiju

Foto:Tanjug/AP
U pismu Makron ističe da su odnosi između dve zemlje zasnovani na prijateljskim, davnašnjim i dubokim vezama koje posebno obeležava bratstvo po oružju koje je ujedinilo dva naroda tokom Prvog svetskog rata i koje je učvrstilo njihovo prijateljstvo.

"Srbija je danas jedan važan strateški partner Francuske. Francuska sa postojanošću podržava približavanje Vaše zemlje sa Evropskom unijom koja ostaje suštinski stožer za stabilnost i ekonomski razvoj našeg kontinenta. Vaša Vlada je ovih poslednjih godina radila sa odlučnošću na jačanju stabilnosti Zapadnog Balkana i na njegovom ekonomskom razvoju, a to delovanje želim da pozdravim", poručio je Makron.

Pored kvaliteta naših političkih odnosa, naši ekonomski odnosi su nedavno ojačali, a to je znak interesovanja francuskih preduzeća za srpsko tržište i za perspektive ekonomskog rasta Srbije, konstatovao je Makron, navodi se u saopštenju Pres-službe predsednika Srbije.

"Po tom pitanju, želim da privučem Vašu pažnju na kvalitet francuske ponude u sektoru infrastrukture, posebno urbane i aerodromske i u oblasti energetike. Više francuskih preduzeća su pozicionirana za velike ugovore u Srbiji u tim oblastima", ističe on.

Predsednik Francuke podseća da je imao "veliko zadovoljstvo" da sa Vučićem razgovara na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u septembru.

"Tokom našeg razgovora, izneli ste mogućnost da ja posetim Vašu zemlju u 2018, veoma značajnoj godini za obeležavanje našeg savezništva u prvom svetskom sukobu. Veoma sam Vam zahvalan na ovom pozivu i potvrđujem Vam svoju nameru da dođem u posetu Srbiji čim budem imao priliku za to“, zaključio je Makron.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE