Obrenovac, 24.02.2019

Brnabić: O smenama neću govoriti u medijima


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 13.02.2018.
Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da o eventualnim smenama i kadrovskim rešenjima u Vladi neće govoriti u medijima

Foto:Screenshot
Kako je rekla, to "institucionalno ne bi bilo korektno".

Na pitanje da li će biti smenjen državni sekretar u Ministarstvu za kulturu i informisanje Aleksandar Gajović, kao što to traže novinarska udruženja, premijerka je rekla da osuđuje sve napade na novinare ali i dodala da je potrebno reći punu istinu o tim napadima.

"Policija je odmah reagovala na najprofesionalniji način na verbalni napad na novinara televizije N1 Nikolu Radišića. To reagovanje policije je pravi dokaz politike Vlade Srbije", kazala je ona novinarima posle obilaska radova na sanaciji internata Vojne gimanizije u Beogradu.

Brnabić je ocenila da moraju postojati isti standardi kada je reč o novinarskim slobodama.

"Svi zajedno moramo imati iste standarde. To je civilzacijska norma, kao što nije civilizacijska norma da pojedini predstavnici novinarskih udruženja na društvenim mrežama napadaju izabrane predstavnike vlasti", kazala je Brnabić.

Gajović je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa naveo da Ministarstvo ne može da štiti novinare, da oni treba sami da se štite, da se potenciraju napadi na novinare koji nisu provladini, kao i da ga interesuje i "verzija druge strane, odnosno ko, šta i da li uopšte neko stoji iza napada".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE