Obrenovac, 23.10.2018

Stefanović đacima: Podignite glas protiv nasilja


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 15.12.2017.
Ministar policije Nebojša Stefanović poručio je učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola da ne smeju da ćute na bilo koji oblik nasilja

Foto:Tanjug
On je naglasio da protiv nasilja moraju da podignu glas.

"Suština borbe protiv nasilja je da ne smete da ćutite. Ako ćutite i nikome ne prijavite nasilje, ono će ostati tu“, istakao je Stefanović na prvoj tribini "Prevencija vršnjačkog nasilja" koja je održana u sportskom centru "Šumice".

Ministar je rekao da se žrtva nasilja ne postaje samo ćutanjem, već i okretanjem glave od situacija kada nasilje, bilo verbalno ili fizičko, trpi školski drug ili drugarica.

"Zato je važno da ne ćutite, da podignete glas, važno je da se zajedno suprotstavimo nasilju. Mi smo tu da vam pomognemo“, rekao je Stefanović na tribini na kojoj je bilo oko 400 osnovaca.

Ministar je deci poručio, kako je saopšteno, da je policija tu zbog njih, da ih zaštiti i brine o njihovoj bezbednosti, bez obzira na to da li je u pitanju bezbednost u saobraćaju ili u nekoj drugoj situaciji.

"Kada imate problem uvek se obratite školskom policajcu ili policajcu iz vašeg kraja koga poznajete“, rekao je Stefanović, istakavši da je izuzetno važno da deca nauče da ga prepoznaju, da ga nikada ne trpe i uvek prijave.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je projekat "Prevencija vršnjačkog nasilja“ u koji je pored policije, uključen grad Beograd, škola, roditelji, ali i učenici srednje medicinske škole, kojima će delovati u okviru medijatorskog tima za prevenciju.

Ministar je objasnio da će zadatak ovoga tima biti da razgovara sa decom o problemu vršnjačkog nasilja i pomognu im da taj problem prevaziđu.

Glumac Miloš Biković, koji je promo lice ovoga projekta, ukazao je deci na štetnosti vršnjačkog nasilja i pozvao ih da probleme rešavaju razgovorom, a ne pesnicama.

Član gradskog veća Grada Beograda Dragomir Petronijević ukazao je da su starija deca primer mlađoj i da samo od njih zavisi da li će biti loš primer nasilnika, lošeg druga, lošeg čoveka, ili primer nekoga ko voli, poštuje i ko je poštovan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE