Obrenovac, 22.10.2018

LDP: Patriotizam je borba za drugačiju Srbiju


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 18.12.2017.
LDP ocenila je da predizborni skup koji su za lokalne izbore u Mionici održali SRS i SPS liči na 'prizivanje povratka politike devedesetih'

Foto:Logo
Kako se navodi, odgovor na to mora biti grupisanje proevropske opozicije koja bi u javnosti zastupala hrabre političke stavove.

LDP smatra da patriotizam predstavlja borba za drugačiju Srbiju koja će garanovati mir sebi i svojim susedima, rešavanje problema Kosova, ulazak Srbije u NATO..., modernizaciju zemlje, a da nas svaka druga politika ostavlja "zacementirane u devedesetim godinama", osudjene na lutanje na periferiji Evrope.

"Jasno je da u 2018. godini moramo rešiti probleme sa Prištinom, što podrazumeva sporazum kojim obe strane priznaju realnost koja postoji. To će otvoriti prostor za konkretniju evropsku politiku i mogućnost da sa Bošnjacima i Hrvatima tragamo za rešenjem koje će učiniti Bosnu i Hercegovinu funkcionalnom državom, za šta imamo posebnu odgovornost i obavezu", ukazuje LDP u saopštenju.

Ta stranka navodi i da je potrebna relaksacija odnosa unutar društva, pošto su vidljive "katastrofalne posledice ubrzane polarizacije i rovova u kojima se sebično nalaze i vlast i delovi opozicije, bez posebnog osećaja za stvarnost".

"Relativizacijom ratne politike sa kraja prošlog veka i rehabilitacijom ratnih zločinaca, koja traje mesecima, napravljen je politički okvir u kojem se danas nalaze i Šešelj i Dačić i svi oni koji za cilj imaju osnaživanje nacionalističkih i ekstremističkih snaga", smatra LDP. Na lokalnim izborima u opštini Mionica, 24. decembra, na zajedničkoj listi nastupiće SPS, SRS i JS, a lideri tih stranaka, Ivica Dačić, Dragan Marković Palma i Vojislav Šešelj održali su juče predizborni skup ove koalicije.

"Možda se ponekad nismo slagali, ali jedno je sigurno - nikada nismo bili izdajnici", rekao je Dačić ističući šta je povezalo dve stranke vlasti i jedne opozicione za zajednički nastup na lokalnim izborima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE