Obrenovac, 17.01.2018

Opozicija o ─Éilasu: DJB, LDP i Nova ne─çe, DS 'otvorena'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 19.12.2017.
Poslanik DS Bal┼ía Bo┼żovi─ç izjavio je da ─çe ta stranka razgovarati s Draganom ─Éilasom o beogradskim izborima

Foto:Tanjug


´╗┐

On je dodao da DS ne─çe biti prepreka u stvaranju širokog opozicionog fronta.

Bo┼żovi─ç je naveo da je DS najavila ranije da ─çe imati svog kandidata, ali su otvoreni za razgovor s ─Éilasom.

"DS ─çe sigurno razgovarati s Draganom ─Éilasom. Saša Jankovi─ç se nije kandidovao na ovim izborima. DS je rekla da ─çe imati svog kandidata, ali smo mi otvoreni za razgovor s Draganom ─Éilasom, otvoreni smo jer DS ništa ne─çe uraditi kako bi onemogu─çila stvaranje jednog širokog fronta za Beoegrad", rekao je Bo┼żovi─ç za N1.

Da podsetimo, lider DS Dragan Šutanovac izjavio je ranije da ─çe ta stranka na beogradskim izborima imati svog kandidata.

Predstavnik Inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinovi─ç je kazao ve─Źeras agenciji Beta da Dragana ─Éilasa ne─çe podr┼żati.

"Za nas je on samo gradona─Źelnik Beograda koji je prethodio sadašnjem gradona─Źelniku Siniši Malom i koji je prethodio svemu što se sada dešava u Beogradu", kazao je Veselinovi─ç.

Dodao je da je je problemati─Źno to što je ideja koncepta lidera koji sve okuplja problemati─Źna, jer je suprotna onome za šta se zala┼że Inicijativa.

"Neki lideri su se dogovorili šta treba da bude, a nisu nikoga pitali", kazao je Veselinovi─ç agenciji Beta. Veselinovi je nave da ─çe gra─Ĺani na izborima u Beogradu birati odbornike, a ne gradona─Źelnika neposredno.

Za beogradske izbore Dragan ─Éilas ne mo┼że da ra─Źuna na podršku Liberalno demokratske partije (LDP), pokreta Dosta je bilo (DJB) i Nove stranke, dok se Narodna stranka Vuka Jeremi─ça i Socijaldemokratska stranka Borisa Tadi─ça još nisu izjasnile.

Lider Pokreta slobodnih gra─Ĺana (PSG) Saša Jankovi─ç je danas kazao da o─Źekuje da ─çe ─Éilas biti kandidat grupe gra─Ĺana - "Demokratskog bloka koji ┼żeli slobodan Beograd i slobodnu Srbiju".

Jankovi─ç je na sastanku sa Draganom ─Éilasom kazao da su organi Pokreta doneli odluku da se za beogradske izbore formira zajedni─Źka lista što ve─çeg broja partnera na ─Źijem ─Źelu ─çe biti Dragan ─Éilas kao "najbolji kandidat za gradona─Źelnika u ovom trenutku".

Narodna stranka saopštila je da ─çe u cilju dolaska do zajedni─Źke programske platforme i zajedni─Źkog kandidata za gradona─Źelnika u narednim danima obaviti razgovor sa Draganom ─Éilasom.

"Narodna stranka se zala┼że za jedinstveni nastup autenti─Źne opozicije na beogradskim izborima, i u tom smislu ─çe ulo┼żiti maksimalan napor da se do─Ĺe do zajedni─Źke programske platforme i zajedni─Źkog kandidata za gradona─Źelnika", navodi se u saopštenju stranke.

Dodaje se da je na sednici predsedništva Narodne stranke, koja je odr┼żana ve─Źeras povodom predstoje─çim beogradskim izbora, doneta odluka da se narednih dana obavi razgovor sa bivšim gradona─Źelnikom Beograda i bivšim predsednikom Demokratske stranke Draganom ─Éilasom.

Tim Narodne za razgovore o predstoje─çim beogradskim izborima ─Źine predsednik stranke Vuk Jeremi─ç, potpredsednici Siniša Kova─Źevi─ç, Zdravko Ponoš i Nikola Jovanovi─ç, kao i šef Pravnog saveta Vladimir Gaji─ç, navedeno je u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE